Sök
Rönnberg nöjd med vissa bitar. Spelet i boxplay en av sakerna.
SHL

Rönnberg hittade glädjeämnen trots förlust: ”Allt kanske inte är uselt”

Frölunda hade chansen att ta ytterligare kommando i kvartsfinalserien mot Malmö. Men göteborgarna hade både studsar och antalet utvisningsminuter emot sig i match 2.
 Det är bara snabbt på det. Det är match om två dagar igen, säger Rönnberg. 

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)  

Frölunda åkte till Malmö med en 1-0-ledning i matcher efter 4-0 hemma i Scandinavium i lördags. Men när de lämnade Skåne stod det 3-2 till Malmö på resultattavlan och lika på ett i matchserien.
– Det var en rätt jämn hockeymatch ändå där Malmö har studsarna med sig idag. Jag tror att vi hjälper dem att göra ett mål också, säger Roger Rönnberg.

Rönnbergs manskap stötte på ett mer aggressivt och tätt spelande Malmö än i match 1. Bland annat tvingade hemmalaget Frölunda till 16 utvisningsminuter(en 2+2).
– Vi får spela mycket boxplay, och gör det överlag väldigt bra. Förutom det, att studsarna är på deras sida, tycker jag att vi spelar i lite för lågt tempo. Vi måste få upp farten i det vi gör och se till att det går snabbare.

Varför drar ni på er så många utvisningar?
– Vi får sätta oss ner och kolla på vilka utvisningar som är solklara och vilka som är i den gråzonen där domarna ibland tar och bland friar.

Men trots en hel del spel i numerärt överläge släppte inte Frölunda in något mål i boxplay. Malmö, fyra i SHL:s powerplayliga, hade svårt att få till några riktigt heta chanser mot Frölunda kassen. Hemmalagets 2-0 kom sekunden efter Frölunda blivit fulltaligt.
– Vi har ett av ligans bästa boxplay och jag tycker de har steppat upp ytterligare en nivå till här. Det är bra. Det är en ingrediens man behöver om man ska vinna.

Hur väl har ni scoutat Malmös spel i powerplay?
– Vi vet vad de ska göra, men vi ändrar inte så mycket beroende motståndarna. Vi har spelat på samma sätt hela säsongen och kommer inte ändra på det. 

Förlust för Frölunda i match 2 och nu är kvartsfinalserien utjämnad inför match 3 i Göteborg på onsdag.
– Vi håller Malmö till 14 skott på hemmaplan så allt kanske inte är uselt. Men det är bara snabbt på det. Det är match om två dagar igen, säger Rönnberg.

Den här artikeln handlar om: