Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Jag gillar målvaktstänket

Man kan anta att Kalmar efter sin första succésäsong i Hockeyettan kommer växla upp och plocka ihop en namnstark trupp till kommande säsong. Därför är klubbens målvaktssatsning extra glädjande.

En lycklig slump eller ett genomtänkt upplägg? Det spelar egentligen ingen roll.

Jag gillar Kalmars tänk på målvaktssidan inför kommande säsong starkt.

Kalmar är ett poplag. Ja.

Poplag brukar ofta tendera att bli lite av främlingslegioner då de inte är rädda för att spänna musklerna, flasha lädret och plocka in stjärnor på nivån. Det har vi sett många gånger om och så var det i Kalmar även den gångna säsongen. Det kommer garanterat bli så även till kommande höst och den känsliga värvningen av den snajdige stockholmaren Johan Järlefelt från rivalen Nybro kvalar givetvis in i den kategorin.

Men kanske just därför är målvaktstänket i Kalmar lite extra kul. För där väljer klubben att satsa lokalt.

Till den här säsongen var det tänkt att norske Robert Hestmann skulle bära laget. En god tanke, men den rutinerade burväktaren hade skadeproblem och kom aldrig upp i någon toppnivå. Amerikanen Nick Vilardo kom in och gjorde några bra matcher, men i slutändan var det en helt annan yngling som stal rampljuset.

Oskarshamns-junioren Alexander Nilsson lånades in och axlade rollen med bravur. Både i serien och i det följande playoffet. Han var riktigt, riktigt bra och visade stor potential för framtiden.

För några dagar sedan valde Kalmar att signa upp honom även för nästa säsong. Dessförinnan hade de även förlängt kontraktet med unge utvecklingsbare Andreas Henriksson (också han skadedrabbad säsongen som gick) som också matchats fram via Oskarshamns juniorer innan han hamnade i Kalmar.

Det blir ett oprövat, men väldigt spännande målvaktspar och jag gillar den lokala prägeln starkt.

Ska Kalmar bli något att räkna med (och det är ju precis vad klubben har tänkt) måste man bygga viktiga relationer med trakten. Det kommer att dimpa in stjärna på stjärna, men att de sitter med ett målvaktspar som finslipats hos en grannförening en timme bort längs bedrövligt trista E22, det sänder goda signaler.

Den här artikeln handlar om: