Sök
Lars Bryggman
SHL

Tätt och grinigt – en matchbild i Malmös smak: ”Då är vi tråkiga att möta”

Malmö Redhawks har 1-1 i kvartsfinalen mot Frölunda. Segern med 3-2 hemma i match 2 var en produkt av Malmös främsta kännetecken: inställning och kamp.
– Vi försöker ligga på när lägena ges utan att ”dumjaga”. Det vet lagen om också, det gäller bara att vara smart, säger forwarden Lars Bryggman till Hockeysverige.se

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)  

Det var nya givar när 7806 personer kom till Malmö Arenan för att se det andra mötet i kvartsfinalserien. Och olikt det första mötet (4-0 till Frölunda) blev match 2 en jämn, tät och stundtals smågrinig historia. Mest från hemmalaget som många gånger tycktes komma under skinnet på gästerna från Göteborg.
– Det är en del av vårt spel. Vi har många stora spelare som är duktiga på skridskorna och några mindre spelare som är orädda. Vi försöker ligga på när lägena ges utan att ”dumjaga”. Det vet lagen om också, det gäller bara att vara smart.

Malmös matchplan fick Frölunda ur balans ett par gånger vilket bland annat ledde till ett par tvåminutersutvisningar (totalt 16 minuter i matchen). Att match 2 blev tät och jämn höjde samtidigt temperaturen in för match 3 i Göteborg på onsdag.
– Vi försöker spela samma varje match, spela fysiskt och ligga på dem. Men när vi spelar så bra runt kassen och gör bra bedömningar får de ingenting gratis som de fick i Göteborg. Då blir det kanske lite mer frustrerat från deras sida.

STOD FÖR VIKTIGT MÅL

Match två slutade med en 3-2-seger till Malmö sedan lagkaptenen Fredrik Händemark avgjort i den tredje perioden.
– Det var viktigt att kvittera direkt, särskilt efter vår dåliga insats i Göteborg. Vi tar kampen och är hårda när puckarna kommer in framför mål. Vi tar bra beslut när pucken ska in och ut. Det är det som skiljer idag, säger Bryggman.

Bryggman gjorde Malmös 1-0 mål framspelad av Händemark. Duon var bland de främsta i Malmö och i hela matchen.
– Ett steg i rätt riktning. Vi gör det bra och sedan är det alltid bra att få göra mål och få utdelning. Det syntes på hela laget.

EFTERLYSER MER OFFENSIV

Malmös fysiska och ibland lite småfula spel blev det vägvinnande konceptet i match 2. De offensiva spelet lämnade, utöver de tre målen, däremot mer att önska. Malmö sköt totalt 14 skott mot Frölunda-kassen.
– Vi hade väldigt få skott. Men vinner vi tar vi det alla dagar i veckan. Men över tid är det klart vi vill skapa fler skott. Men jag tycker ändå vi skapar bra chanser, vi har ju inte bara tre chanser och gör tre mål. Sedan är det olika hur man spelar. Vi kastar inte allt på mål och tar alibi-skott, menar Bryggman.

På onsdag är det dags för match 3 i Göteborg, och nu vet skåningarna vad som krävs för att slå Frölunda.
– Vi tar med oss kampen och inställningen. När vi gör det då är vi ett tråkigt lag att möta, säger Bryggman. 

Den här artikeln handlar om: