Sök
Patrik Laine
Winnipeg

Laines mäktiga milstolpe – blev fyra i historien att lyckas

Han hade gått mållös från tolv raka matcher. Men i natt kom till slut mål nummer 30 för säsongen för Patrik Laine. Han blev då den blott fjärde spelaren i NHL-historien att göra 30 mål i tre säsonger innan sin 21-årsdag.

Att Patrik Laine är något alldeles extra har vi vetat om länge. Den här säsongen har, förutom en galen novembermånad, emellertid varit blytung för den finska snajpern. Många trodde att Laine skulle ta över målkungstronen från Aleksandr Ovetjkin den här säsongen och så blir det ju inte, men att skjuta 30 mål en tung säsong får ändå ses som en indikator för 20-åringens potential.

Han bröt i nattens match mot Dallas (förlust 5-2) en tolv matcher lång måltorka och kunde till slut nå upp i 30 kassar. Då blev han den blott fjärde spelaren i NHL:s drygt 100 år långa historia att göra 30 mål tre gånger innan man hunnit fylla 21 år. Jimmy Carson, Dale Hawerchuk och en visst Wayne Gretzky var sedan tidigare trion som lyckats med den starka bedriften.

SÅGAR LAGET

Det var dock en besviken Patrik Laine som mötte pressen efter nattens 5-2-förlust mot Dallas Stars.
– Det här var inte bra. Det här är sättet vi inte kan spela på. Det verkar som att vi trodde att matchen skulle komma till oss. Men så dunkar det inte. Vi måste jobba hårt för varenda målchans och inte ge dem någonting, sade 30-målsskytten enligt nhl.com.

Efter segern i natt är Dallas Stars nära slutspel, men det lär krävas ett par segrar till innan de kan ropa hej och skrika in sig i slutspelet.
– Du är glad om du lyckas besegra Winnipeg Jets. Det är ett av ligans absoluta topplag, konstaterade Dallas coach Jim Montgomery.

Esa Lindell, Radek Faksa, och Tyler Seguin gjorde dallas mål. Faksa och Seguin gjorde två vardera. Glödheta Kyle Connor gjorde Winnipegs mål, vid sidan av Patrik Laine. Han har fyra mål på två matcher.

Den här artikeln handlar om: