Sök
Adam Boqvist
OHL

Svenske JVM-backens målexplosion – sköt FYRA mål i slutspelsmatch

Det hör inte till vanligheterna att backar gör hattrick. Än mindre att de gör fyra mål i en och samma match. Men det var precis vad Adam Boqvist gjorde för sitt London Knights i OHL-slutspelet i natt.

Adam Boqvist och London Knights är uppe i den första rundan av OHL-slutspelet. I natt gick laget fram till 3–0 i matcher mot Windsor Spitfires. Och det efter en fullkomligt galen uppvisning av lagets svenska back Adam Boqvist.

JVM-spelaren sköt inte mindre än fyra mål för sitt lag när det blev seger med 6–3 i match tre. 18-åringen satte 1–1, 2–1 och 3–3 i powerplay innan han satte pricken över i:et med att göra matchvinnande 4–3 i spel fem mot fem.

https://twitter.com/OHLHockey/status/1110735868447195136

Adam Boqvist hade en stark grundserie med 20 mål och 60 poäng på 54 matcher i OHL. Den näst bästa noteringen av en svensk back i den kanadensiska juniorligans historia. Bara Rasmus Andersson, nu i Calgary Flames, har gjort fler (64).

Boqvist har fem poäng (4+1) på de tre inledande slutspelsmatcherna för Knights.

Den här artikeln handlar om: