Sök
Adam Boqvist.
OHL

Adam Boqvist i monsterform – hade ny stormatch i natt

Adam Boqvist har total lekstuga i OHL-slutspelet. I natt förde han London Knights vidare via två nya mål. Nu har han sex mål på två matcher.

Adam Boqvist har växlat upp mer och mer ju längre in i hans debutsäsong i OHL han kommit. Nu tycks JVM-stjärnan ha hittat sin absoluta toppform. Han gjorde fyra mål i den tredje slutspelsmatchen mellan London Knights och Windsor Spitfires, och fortsatte på inslagen väg i natt.

Boqvist var med och sköt London vidare till den andra slutspelsrundan genom att göra två nya mål. Backen har alltså gjort sex mål på sina två senaste matcher, och toppar hela slutspelets skytteliga före Floridas storlöfte Owen Tippett som spelar för Saginaw Spirit.

SÄSONGEN ÖVER FÖR DE ÖVRIGA SVENSKARNA

Den tidigare Brynäsbacken gjorde 1-0 och 4-2-målen i nattens 5-2-seger och har totalt 6+1 på karriärens fyra första slutspelsmatcher i OHL. Ett helt okej facit för en back.

En annan svensk levererade också mål i natt. Lagkaptenen Rickard Hugg gjorde nämligen Kitcheners enda mål i 5-1-förlusten mot Guelph Storm. Kitchener är därmed utslagna ur slutspelet, med 4-0 i matcher.

Även Hugo Leufvenius säsong är över. Han gjorde en assist i nattens match mot Saginaw Spirit, men det räckte inte för Sarnia Sting. De åkte också ut med 4-0 i matcher.

Svenskhoppet i OHL står nu till Adam Boqvist och hans London Knight.

Den här artikeln handlar om: