Joakim Thelins Oskarshamn var nära en skräll direkt.
Timrå IK

Revanschsug i Oskarshamn: ”Började fokusera framåt direkt efter det att de gjorde mål”

ANNONS

Oskarshamn var bara sekunder ifrån en skräll direkt i den första kvalmatchen mot Timrå. SHL-jumbon lyckades dock vinna efter en superrysare. I kväll ska Oskarshamn ta revansch på hemmaplan.
– Det är till och med så att jag tycker att vi var lite bättre och nästan förtjänade att vinna då vi gjorde 4-3, säger Joakim Thelin om seriens första match.

Med 1.45 kvar av tredje perioden i första Hockeyallsvenska finalen mellan Timrå och Oskarshamn gör bortalagets Joakim Thelin 4-3. Allt talade då för att Oskarshamn skulle vinna, men med bara 13 sekunder kvar gör Timrås ungrare, Vilmos Gallo, 4-4 och i femte perioden avgör sedan Johannes Salmonsson för Timrå med sitt 5-4 mål i powerplay.

Under torsdagen blev det sedan flyg för bortalaget till Bromma och därifrån drygt tre timmar i buss ner till Oskarshamn. Strax efter det att Joakim Thelin kommit hem till bostaden får hocketsverige.se en intervju med honom. Han berättar att trots drygt fyra perioders spel så känns kroppen relativt pigg dagen efter.
– Kroppen känns bra tycker jag. Jag fick några timmars sömn i natt och även lite vila på bussen hem så kroppen är i form, berättar Oskarshamns-forwarden som tycker att det ändå märktes av lite när det närmade sig slutet av fjärde perioden.
– Det var väldigt varmt i hallen och mycket folk där uppe så man svettades lite mer än vanligt. Sedan blev den några minuter extra per gubbe. Klart att det inte är något vi är vana vid, men vi är vältränade och det är även Timrå. Vi är inställda på att spela till det är slut.

”VI GÖR EN BRA BORTAMATCH”

Johannes Salmonsson avgjorde.

Hur låter din sammanfattning av matchen?
– Jag tycker att vi gör en bra bortamatch. Jag hade egentligen förväntat mig att Timrå skulle ha lite mer övertag eftersom dom kommer uppifrån, men jag tycker inte att det var så stor skillnad på lagen. Det är till och med så att jag tycker att vi var lite bättre och nästan förtjänade att vinna då vi gjorde 4-3.
– Allt kan hända i hockey och Timrå hade en medstuds i sista sekunderna som fick matchen till övertid. Sedan lyckades dom pilla in en puck till. Vi är ändå hyfsat nöjda med vad vi åstadkom där uppe.

Hur gick dina tankar då du satte 4-3 pucken med knappa två minuter kvar?
– Någonstans hoppades jag givetvis att vi då skulle ha avgjort på full tid, men, som sagt var, allt kan hända i hockey. Det är inte slut innan slutsignalen går. Det gäller att hålla fokus uppe till det är slut.

Vad är det som till slut avgör till Timrås fördel?
– Dom får ett powerplay. Sedan är det en halv slumppuck som går in. Jag tycker att vi kanske skulle kunnat städa undan den, men ibland går det inte som man vill, säger Joakim Thelin med en tung suck.

”INGA JÄTTESURA MINER I OMKLÄDNINGSRUMMET”

Att inte Oskarshamns-försvaret inte lyckades städa undan pucken innan Salmonssons mål kan kanske till viss det tillskrivas trötta huvuden eftersom matcher var i sin femte period.
– Det är möjligt att det kan vara så. Det tar på kroppar och huvuden att spela så mycket så det är inte alls omöjligt att det kan påverkat.

Nu är det sex matcher kvar och Joakim Thelin och Oskarshamn lade snabbt första matchen bakom sig för att blicka framåt mot kvällens match.
– Jag tror vi i stort sett började fokusera framåt direkt efter det att dom gjorde mål. Det var inga jättesura miner i omklädningsrummet. Vi var mest trötta och ville få i oss käk direkt.

Vad måste bli bättre hos Oskarshamn till kvällens match?
– Vi måste ta vara på våra powerplay lite bättre. Jag tycker också att vi kan ta mer skott än vad vi gjorde senast och verkligen se till att få igenom puckarna. Sedan handlar det om att vara fortsatt starka på andrapuckarna och returerna.

SÅ SKA TIMRÅ STOPPAS

Vad är Timrås styrka som lag som du ser det?
– Om jag ska vara ärlig så har jag har inte sett jättemycket av Timrå. De har ett gäng offensivt skickliga forwards som har en väldigt bra fart på skridskorna och kan skapa lägen från ingenstans.
– Det gäller att vi får stopp på dom innan dom tar sig in i vår zon. Jag tycker att vi ändå att hyfsad koll på dom senast även om deras killar fick ta in pucken några gånger.

Hur hög är annars hockeypulsen i Oskarshamn?
– Det märks absolut här i stan att vi gjort något bra. Det är många glädjerop när man går på stan eller är och handlar. Jag tycker att det märks att det är hockey som gäller i stan.

Är Oskarshamn redo för att ta steget upp i SHL?
– Oj… Jag vet faktiskt inte hur klubben ser på det, men vi kommer såklart göra allt för att ta steget upp och ge det chansen. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch