Sök
Erik Källgren
Nyheter

Skrällen: AIK-målvakten skriver NHL-kontrakt

Här har ni Sveriges nyaste NHL-kontrakterade spelare. Erik Källgren har skrivit på ett tvåårskontrakt med Arizona.

2015 draftade Arizona Erik Källgren i sjunderundan, som spelare 183 totalt. Nu, fyra år senare, är han till sist deras spelare. AIK bekräftar att Källgren lämnar klubben och drar över till Nordamerika.

Erik Källgren, som var med i JVM-truppen 2016, har haft fyra säsonger med ganska mycket speltid i HockeyAllsvenskan. Under två år i Oskarshamn spelade han 20 respektive 22 matcher och under sina två år i AIK blev det 28 respektive 32.

22-åringen, ursprungligen från Lidingö, stod tre av AIK:s matcher i det misslyckade SHL-kvalet som nyss avslutades. Nu åker han över till USA på en gång.
– Planen är att jag ska träna med dem och kanske spela några matcher i AHL nu i vår men jag har inte blivit lovad någonting. Jag åker dit för att se hur det går och få en känsla av att spela i Nordamerika, säger han till ”Gnagets” hemsida.

 

https://twitter.com/AIKishockey/status/1111591002320633856

Den här artikeln handlar om: