Sök
190330 Ishockey, NHL Mar 29, 2019; Denver, CO, USA; Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog (92) controls the puck in the second period against the Arizona Coyotes at the Pepsi Center. Mandatory Credit: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports …
Nyheter

Landeskog tillbaka – då tog Colorado blytunga poäng i slutspelsjakten

Efter att ha missat de senaste nio matcherna på grund av skada var Gabriel Landeskog tillbaka i Colorados laguppställning i natt. Då kunde Avalanche vinna streckmatchen mot Arizona, trots Oliver-Ekman Larssons dubbla fullträffar.

Slutspelsracet i den västra konferensen drar ihop sig. I natt ställdes Colorado, som innehar den sista wild card-platsen i väst, mot Arizona som ligger precis bakom Avalacnche i jakten på slutspel.

Med Gabriel Landeskog tillbaka i Colorado efter nio matchers frånvaro kunde Avalanche ta en livsviktig seger i slutspelskampen. Detta trots att Denver-laget tappat en 2–0-ledning i den tredje perioden efter två mål från Arizonas svenske backstjärna Oliver Ekman-Larsson.

”HÄRLIGT ATT HA HONOM TILLBAKA”

Landeskog noterades för en assist i comebacken, då han elegant spelade fram Nathan MacKinnon till dennes 1–0-mål i mitten av den första perioden.
– Det är härligt att ha honom (Landeskog) tillbaka. Han står för riktigt fina passningar och är bra på att lugna ner spelet, säger MacKinnon till nhl.com.

MacKinnon blev också den som avgjorde matchen för Avalanche, då han som enda Coloradospelare kunde överlista Darcy Kuemper i Arizonamålet under straffläggningen. MacKinnons mål räckte efter att tysken Philipp Grubauer spikat igen kassen under straffläggningen.

I och med segern har Avalanche tre poäng ner till Arizona med fem matcher av grundserien kvar att spela.

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 3–2 efter straffar (0–0, 2–0, 0–2, 0–0, 1–0)
Colorado: Nathan MacKinnon (39), Derick Brassard (14)
Arizona: Oliver Ekman-Larsson 2 (14)

Den här artikeln handlar om: