Sök
Frölunda vann SM-guld efter Fabian Lysells monstermatch.
Nyheter

Frölunda vann SM-guld – efter jättetalangens supermatch

Frölunda pallade för favorittrycket. U16-dominanten vann SM-guld efter en oväntat tajt SM-final mot Brynäs. Favoriterna vann med 5-4 sedan Fabian Lysell legat bakom alla mål.

Frölunda tog sig till SM-final lekande lätt. De vann sina matcher i kvartsfinalgruppen med stora siffror. De tog exempelvis en 13-2-seger mot Brynäs. När lagen idag möttes igen, i SM-finalen, var det därför inget snack om vilka som gick in i finalen som favoriter. Och nog höll favoriterna.

Men några 13-2 blev det inte. Frölunda gick planenligt upp till 2-0 i den första perioden efter mål av Fabian Lysell och William Bengtsson-Söderlund – men sen vände allt. Arvid Sundin gjorde tre raka mål och ett äkta hattrick. Helt plötsligt ledde Brynäs med 3-2 efter den första perioden.

LYSELL DOMINERADE

Frölunda vände tillbaka till 5-3 efter att Lysell gjort ett till mål och sen spelat fram till Noah Hasa och Liam Dower Nilsson. Den ledningen lyckades de hålla, även om Joel Holmli reducerade till 5-4 i slutsekunderna.

Göteborg vann TV-pucken  och Frölunda vann U16-guldet. Det råder med andra ord inga tvivel vilka som regerar i de åldrarna. Frölunda ser ut att kunna gå en ljus framtid till mötes. Inte minst en sådan som Fabian Lysell, som gjorde 6+8 på sex matcher i TV-pucken och som varit fullständigt dominant även i U16-serierna under säsongen.

Modo knep bronset efter en straffseger i bronsmatchen mot Almtuna.

Den här artikeln handlar om: