Sök
Erik Thorell.
Nyheter

Låg bakom kvartsfinalknallen – Thorells succé fortsätter

HIFK hade länge en misslyckad säsong. Nu är de framme i semifinal. Det kan de bland annat tacka Erik Thorell för.

HIFK såg länge ut att gå mot en mycket tung säsong, men efter en stark uppryckning spurtade laget in på en sjätteplats vilket ledde till en direktplats till kvartsfinal mot trean Pelicans. Pelicans gick in i serien som favoriter och vann dessutom den första matchen med 6-0, vilket gjorde favoritskapet än tyngre.

Men igår var det i stället HIFK som säkrade semifinalplatsen, efter att ha vunnit med 4-2 i matcher. De vann gårdagens match med 2-1 sedan Erik Thorell klivit fram och gjort 1-0-målet. Det var faktiskt hans första slutspelsmål, efter den urstarka grundserien med 24 fullträffar och totalt 49 poäng på 47 matcher.

I semifinalen väntar Kärpät, som vann serien med TJUGONIO poängs marginal. De tog 137 poäng på 60 matcher.

I den andra semifinalserien möts tvåan Tappara och femman HPK.

Den här artikeln handlar om: