Sök
SHL

Skräckbilder i Frölundaborg – när hemmalaget säkrade semifinalplatsen

Det var feststämning i Frölundaborg. Då tystnade hela arenan. Pathrik Westerholm föll handlöst in i sargen och gjorde illa benet, till synes, allvarligt när Frölunda säkrade en semifinalplats. Frölunda vann med 4-1 i både matchen och serien.

Frölunda skulle säkra en semifinalplats vid vinst idag och under lång tid gick allt enligt plan. Laget levererade på isen och det var ordentlig stämning i den täta och intima Frölundaborg. Men halvvägs in i den tredje perioden tystnade arenan tvärt.

Pathrik Westerholm föll otäckt in i sargen med underkroppen före, och foten samt benet vek sig på ett allt annat än tillfredsställande sätt. Centern blev liggande på isen under flera minuter innan han kunde rullas av med bår.
– Tyvärr får vi en olycklig skada på Pathrik. Vi får se hur illa det är men det såg inget vidare bra ut, säger Joel Lundqvist.

BACKEN TVÅMÅLSSKYTT

När matchen återupptogs gjorde Malmö allt för att försöka hämta in det 3-1-underläge de då hade. Ett underläge de var tvungna att hämta upp för att säsongen inte skulle vara över. Men Frölunda höll undan och kunde, inför den fullsatta hemmaarenan, pusta ut och fira en semifinalplats.

Stor matchvinnare blev Chay Genoway som sköt två mål och nu har fyra mål på sina tre senaste matcher. Det första betydde 1-0 och kom ur nästan ingen vinkel alls.
– Jag fick pucken på kassen och hittade ett hål vid första krysset, sade han till C More.

”LÄRDE OSS FRÅN FÖRRA ÅRET”

På frågan om han såg luckan på Oscar Alsenfelt svarade stjärnbacken.
– Ja, man är tvungen att skjuta vid första krysset där. Det finns ingen annan lucka att skjuta på.

Genoway pricksköt också in 3-1-målet, efter att Carl Persson kvitterat för Malmö och Brandon Gormley återgett ledningen för Frölunda kort därefter. Med sex sekunder kvar kom också 4-1 från Max Friberg. 4-1 blev också resultatet i matchserien. Till skillnad från förra året lyckades Frölunda i år slå ut Malmö.
– Mycket kamp. Men jag tycker vi lärde oss från förra året, vi var skarpare med puck. Vi hamnade alldeles för mycket i kampsituationer vid sargerna förra året säger Joel Lundqvist.
– Malmö är en tuff motståndare så vi är väldigt glada att vinna med 4-1 i matcher.

 

Den här artikeln handlar om: