Sök
Ryan Poehling.
Nyheter

Amerikanska JVM-stjärnor klara för Montréal Canadiens

De var två av USA:s viktigaste spelare på JVM i vintras. Nu är både Cayden Primeau och Ryan Poehling klara för Montréal Canadiens.

När USA tog JVM-silver efter en stark turnering i Vancouver och Victoria i början av januari var Cayden Primeau och Ryan Poehling två av spelarna som stack ut allra mest.

Primeau, son till den gamle storspelaren Keith Primeau, vann rollen som förstakeeper och gjorde totalt fem matcher i turneringen med en räddningsprocent på 93,6. Nu har 19-åringen precis avslutat sin andra säsong på Northeastern University i NCAA. Där stoppade han 93,3 procent av skotten på 36 matcher och har för andra säsongen i rad varit en av collegehockeyns främsta målvakter.

Nu väljer Primeau att lämna college och bli proffs. Han har skrivit ett treårigt kontrakt med Montréal Canadiens, som draftade som 199:e spelare i sjunde rundan 2017, och kommer att ansluta till klubbens farmarlag Laval Rocket.

SKÖT HATTRICK MOT SVERIGE

Ett tre årigt NHL-kontrakt har alltså även Montréals förstaval från 2017, centern Ryan Poehling, skrivit på. 20-åringen stod för åtta mål och 31 poäng på 36 matcher för St. Cloud State University, men hade framför allt en stark JVM-turnering med fem mål och åtta poäng på sju matcher för USA.

Inte minst låg han bakom att USA kunde komma tillbaka från 0–4 till 4–4 i gruppspelsmötet med Sverige. En match Juniorkronorna slutligen vann med 5–4 efter förlängning.

Poehling kommer att ansluta till Canadiens på en gång och avsluta säsongen med NHL-spel.

Den här artikeln handlar om: