Sök
Veckans Lag …
Skellefteå AIK

Veckans lag #22

Ännu en slutspelsvecka har passerat och två lag är redan klara för slutspel. Vilka spelare stack ut den gångna veckan och tar plats i veckans lag? Jo, dessa.

Johan Mattsson, Frölunda (2)

Han var kanske inte bäst, men med tre segrar på fyra starter och ett allmänt förtroendeingivande spel ger Mattsson platsen i veckans lag ändå. Det är dags att SHL:s kanske mest underskattade spelare över huvud taget får uppmärksamhet här. Han kan bli en guldmålvakt för Frölunda.

Erik Gustafsson, Luleå (2)

Allvarligt talat, hur bra är den här killen? Han är på isen hela tiden och dominerar i nästan varenda byte. Har snittat 25:50 i istid på fyra matcher den gångna veckan och levererade på dessa 3+3. Är han slutspelets MVP så här långt? Inte alls omöjligt.

Chay Genoway, Frölunda

En lyckad värvning. Genoway har varit en av SHL:s bästa backar under säsongen och har tagit med sig det spelet in i slutspelet. Fyra mål på hans tre senaste matcher säger allt. Gjorde två mål när Frölunda säkrade semifinalplatsen igår och ser ut att trivas i slutspelshettan.

Fredrik Händemark, Malmö

Han briljerade kanske inte – men hur mycket kan en spelare göra på egen hand? I ett Malmö som inte ens var nära nivån de haft i slutspelet de två senaste åren drev Fredrik Händemark loket på egen hand. Han är en av få Malmöspelare som får godkänt i slutspelet. Kaptenen klev fram när det behövdes som mest – men fick ingen med sig på tåget.

Ryan Lasch, Frölunda (4)

Vad ska man säga om det här amerikanska fenomenet? Har varit fullständigt briljant i slutspelet och har öst in poäng. Den gångna veckan gjorde han åtta poäng på fyra matcher och var förstås bäst av alla med den noteringen. Ryan Lasch har siktet inställt på ett nytt SM-guld. Slutspelets bästa spelare så här långt.

Joakim Lindström, Skellefteå (2)

När det behövdes som mest klev han fram. Via två mål i gårdagens måstematch mot Djurgården förlängde Joakim Lindström Skellefteås säsong. Är den som leder Skellefteå tillsammans med Oscar Möller och backen Jonathan Pudas. Frågan är om Lindströms briljans kan ge Skellefteå två segrar till – och en semifinalplats?

Veckans

 

…ordkrig I Psykningarna mellan Frölundas Roger Rönnberg och Malmös Peter Andersson pågick genom hela kvartsfinalserien. Duon bjöd dessutom på en presskonferens som blev en omedelbar klassiker. Du vet att en presskonferens varit explosiv om den ena tränaren säger ”Jag orkar inte med han”, när han lämnar rummet.

Ordkrig efter tacklingen på Sylvegård: ”Det är tjänstefel”

…ordkrig II Även Sam Hallam och ”Bulan” Berglund råkade i luven på varandra. ”Bulan” menade att Växjö hade satt det i system att filma, speciellt Brendan Shinnimin, varpå Sam Hallam menade att även Robin Kovacs gjorde det. Då blev ”Bulan” rejält sur och såg ut ungefär som en trött tonårspappa, i riktning mot Hallam.

…hattrick Ingen spelare gjorde hattrick i mål, men vi kan ju uppfinna ett eget. Ett Brendan Shinnimin-hattrick. Han lyckades nämligen dominera kvartsfinal fyra totalt och gjorde 2+1, fixade ett matchstraff på Oscar Engsund och blev sedan själv avstängd tre matcher för en cross-checking. En Brendan Shinnimin-kväll med extra allt!

…nästan-rekord Oskar Stéen blev stor matchvinnare, runt 17 minuter in i den sjätte (!) perioden i lördagens möte med HV71. Det var tidernas näst längsta slutspelsmatch i Sverige. Det skiljde bara två minuter till Andreas Karlssons rekordavgörande mellan Leksand och Färjestad för 22 år sedan.

…tweet

…triss Brynäs presenterade under veckan tre spelare. Gemensamt för dem alla, Alexander Lindelöf, Lukas Zetterberg och Samuel Ersson, var att de värvades från det hockeyallsvenska succélaget Västerås. Ska vi döpa om Gävlelaget till BIF Västerås HK till hösten, rent utav?

…vårtecken Hur vet man att det är vår? Jo, då tvingas nämligen Frölunda spela slutspel i Frölundaborg! I vanlig ordning skickades de in i den intima klassikerhallen igår.

Den här artikeln handlar om: