Sök
SEMIFINALKLARA. Djurgården är klara för sin andra raka semifinal efter att ha besegrat Skellefteå.
Skellefteå AIK

Djurgården pallade för trycket – vidare till semifinal: ”Ett steg på vägen mot det slutliga målet”

För andra året i rad är Djurgården klart för SM-semifinal. I match 6 kunde stockholmarna stänga matchserien mot Skellefteå genom att vinna uppe i Västerbotten med 4–1.
– Det är en lättnad att ta sig vidare och nu gäller det bara om att ladda om inför semifinalen, säger Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson till hockeysverige.se.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter att ha missat att slå in matchbollen hemma på Hovet i söndags var det ett revanschsuget Djurgården som skrinnade ut på Skellefteå Kraft Arenas is till den sjätte kvartsfinalen mot Skellefteå.

Hemmalaget tog en tidig ledning genom Joakim Lindström , men i den andra perioden kunde Djurgården vända på matchen genom mål av Emil Bemström samt ett omdiskuterat mål signerat Linus Hultström. Bortalaget kunde sedan punktera matchen – och matchserien – i den tredje perioden genom mål av Marcus Davidsson och Sebastian Strandberg.
– Vi gör en jättebra bortamatch. I den andra och tredje perioden har vi full kontroll på vad som händer därute. Det är riktiga slutspelskänlsor med kamp överallt ute på isen, precis som det ska vara. Det känns riktigt skönt att kunna stänga serien häruppe i Skellefteå, säger Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson till hockeysverige.se.

”LÄTTNAD ATT TA SIG VIDARE”

Matchserien till slut 4–2 i matcher till stockholmarna efter att man vunnit båda bortamatcherna i Skellefteå.
– Det är ett steg på vägen mot det slutliga målet. Skellefteå har varit en tuff motståndare där varje match har varit en riktigt hård kamp. Det är en lättnad att ta sig vidare och nu gäller det bara om att ladda om inför semifinalen.

Vad är det som gör att ni ändå går segrande ur den här matchserien?
– Någonstans har vi ett spel som vi alla tror på. När allting klaffar och kuggar i är vi nog rätt svåra att möta. Vi har fyra kedjor som kan vara med och bidra som jag tycker att vi visat här i slutspelet. Ju längre vi går, desto viktigare blir det att alla ärmed och bidrar, säger Josefsson.

Josefson menar att det starka bortaspelet är någonting man tar med sig in till den stundande semifinalserien.
– Vi har spelat jättebra här på bortais, sen har vi lämnat lite att önska hemma på Hovet. Vi vet att vi har världens stöd där och förhoppningsvis kan vi ta med oss det spel vi visat upp häruppe i Skellefteå hem till Stockholm.

I dagsläget är det inte klart vilka Djurgården får möta i semifinalen. För Djurgårdskaptenen spelar det ingen större roll vilka som står på andra sidan isen när semifinalerna drar igång till helgen.
– Det är bara bra lag kvar. Vi har vunnit och förlorat mot alla lag som vi har chans att möta i semfinalen. Vilka det än blir så ser vi framemot det.

Sedan tidigare är Luleå och Frölunda klara för semifinalspel. I morgon gör Färjestad och HV71 upp om den sista semifinalplatsen.

Den här artikeln handlar om: