Sök
MISSNÖJD. Skellefteåtränaren Bert Robertsson tyckte inte att Djurgårdens 2–1-mål skulle godkännas.
Skellefteå AIK

Ilska i Skellefteå efter omdiskuterade målet: ”Uppseendeväckande”

Djurgården är vidare till semifinal efter att ha besegrat Skellefteå med 4–1 under tisdagskvällen. Den stora snackisen efter matchen blev emellertid Djurgårdens 2–1-mål, som efter lång videogranskning till slut godkändes.
– Från mitt perspektiv tycker jag att det där ett icke godkänt mål, säger Skellefteåtränaren Bert Robertsson.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var i slutskedet av den andra perioden som den omdiskuterade situationen inträffade. Linus Hultström skickade in en puck från blålinjen som letade sig förbi Mantas Armalis i Skellefteåmålet. Framför målet stångades Djurgårdens Daniel Brodin med Skellefteåbacken Filip Berglund och skymde således Armalis i hemmakassen.

Målet godkändes, men först efter en lång videogranskning av domarparet Andreas Harnebring och Mikael Nord. Efter matchen var det irriterat i Skellefteålägret. En som var riktigt irriterad var målvakten Mantas Armalis.
– På richterskalan är det ovanför nio i alla fall, tyvärr. Säsongen är slut. Det kanske inte är på grund av det målet, de hade kunnat göra tre mål till ändå, men rent psykologiskt är det väldigt viktigt. Det gör väldigt mycket när man får ett mål emot sig när det bara är någon minut kvar av perioden, säger Armalis.

26-åringen fick medhåll från sin tränare Bert Robertsson.
– Jag tycker att det är felaktigt. Det finns olika sätt att se på det uppenbarligen och det är väl det som är uppseendeväckande, att det finns så många olika nyanser att tolka en sån där situation. Från mitt perspektiv tycker jag att det där ett icke godkänt mål.
– Domsluten där borde bli mer liksidiga. Där har ligan någonting att jobba med framöver, menar Robertsson.

DOMARENS FÖRKLARING: ”INGEN OJUSTHET”

Djurgårdens Jacob Josefson tyckte, kanske av förklariga skäl, att det var helt rätt att målet godkändes.
– Jag är rätt dålig på den där regeln om jag ska vara helt ärlig med dig, men ur vårt perspektiv tycker vi så klart att det ska vara ett godkänt mål. Det ser inte ut som att Brodin rör målvakten på de bilder som jag har sett och det var skönt att det räknades.

Domarparet Nord och Harnebring ville inte prata med media efter matchen, men till C More förklarade Harnebring beslutet:
– Sker kontakten med målvakten omedvet utanför målområdet tar man aldrig bort ett mål. Då är det ett ”good goal”. Det är min första uppfattning på isen, att Brodin inte gör något fel, säger Harnebring.

– Enligt vår uppfattning är han utanför målgården hela tiden och får av misstag med sig Mantas klubba. Då blir det så klart svårt för honom att göra sitt jobb, men det är samtidigt ett bra mål. Brodin gör ingenting för att det ska tas bort, ingen ojusthet. Sen är det en väldigt svårbedömd situation.

Djurgården vann matchen med 4–1 och kunde således vinna matchserien med totalt 4–2 i matcher. I dagsläget är det inte klart vilka stockholmarna ställs mot i semfinalen.

Den här artikeln handlar om: