Sök
190110 Örebros Kalle Olsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Örebro den 10 januari 2019 i Luleå. 
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN / Cop 159 …
SHL

Trotjänaren lämnar SHL-klubben efter sju säsonger: ”Planen är att fortsätta”

Örebro meddelar idag via sin hemsida att Kalle Olsson lämnar klubben efter sju säsonger. 
— Det är tråkigt, men det är som det är, säger 34-åringen till hockeysverige.se.

Kalle Olsson har Munkedal som moderklubb och kom fram genom Frölundas juniorverksamhet innan han 2005 bytte till Västerås i Hockeyallsvenskan. Efter en säsong för Linköping i SHL kom han till Örebro 2012 och var omgående med att ta upp dem i SHL. Något som han berättar är det bästa minnet från hans tid i klubben.
— Det har varit sju jättebra år och jag har trivts hur bra som helst. Alla mina tre barn är födda här och allt har varit fantastiskt. Jag kom när vi låg i allsvenskan och sedan har v varit i SHL i sex år. Så det har varit en helt fantastisk resa, både för mig och familjen, berättar Kalle Olsson för hockeysverige.se

Vad händer nu i din karriär?
— Vi får se vad som händer. Jag kommer hålla igång och så får vi se vad som händer. Men jag har inte bestämt någonting.

Men karriären fortsätter?
— Planen är att fortsätta karriären.

Förutom SHL-spel med Frölunda, Linköping och Örebro och allsvenskt med Örebro och Västerås så har Kalle Olsson även varit utlånad till Växjö och Vita Hästen i andraligan under sin karriär. 34-åringen spelade även junior-VM 2005.

Som han nämner ovan så är han rotad i Örebro efter sina sju år där.
— Vi trivs här och barnen kommer gå klart skola och allting. Sen får vi se vad som finns, om det blir någonting runtom eller om det blir flytt. Det vet jag faktiskt inte om jag ska vara ärlig.
— Just nu planerar jag för en framtid inom hockeyn, så får vi se vad som händer. Jag håller det mesta öppet.

Den här artikeln handlar om: