Sök
Niklas Rubin uppges gå till Frölunda nästa säsong. …
SHL

Uppgifter: Målvakten har skrivit på för ny klubb – mitt under slutspelet

Luleås målvakt Niklas Rubin ansluter till Frölunda nästa säsong, uppger MrMadhawk. Beskedet om flytten kommer mitt under Luleås förberedelser inför semifinalen.
– Niklas har kontrakt med Luleå, säger hans agent Jacob Hedin, till MrMadhawk.

Den 23-årige Rubin har mest agerat ersättare till Joel Lassinantti under säsongen. Under grundserien fick Rubin stå 12 matcher. I Luleås kvartsfinalserie, där man slog ut Växjö med 4-1 i matcher, stod Joel Lassinantti alla fem matcher.

Rubin kom till Luleå inför säsongen. Det fullbordade hans snabba avancemang i seriesystemet, efter att han gått från division 1-laget Varberg, till Hockeyallsvenska Tingsryd – och sedan upp till SHL. Nu kommer uppgifter om att Niklas Rubin tar nästa steg i karriären, då han har skrivit på ett avtal med Frölunda för nästa säsong – trots att han har kontrakt med Luleå. Ingen av klubbarna eller Rubins agent Jacob Hedin vill bekräfta övergången.
– Det har jag inga kommentarer till. För oss är det fullt fokus på slutspel nu, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.
– Okej? Det är ingenting jag vet någonting om. Han har kontrakt med oss, säger Luleås sportchef Stefan Nilsson när MrMadhawk frågar.

Den här artikeln handlar om: