Sök
190403 Leksands supportrar jublar efter 2-1 under direktkval 4 till SHL mellan Leksand och Mora den 3 april 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173 …
SHL

Leksand en seger från SHL efter rysarmatch: ”Hur skönt som helst”

Leksand leder med 3-1 i matcher i Slaget om Siljan 3.0. Johan Porsberger pangade in avgörandet med bara tre minuter kvar – och taket i Tegera Arena närmast lyfte.
–  Alla krigar för varandra. Vi har inga superstjärnor som bara glider runt, säger Porsberger.

Leksand är återigen på väg upp i SHL. Efter förlusten senast studsade de tillbaka ordentligt idag och knep en 2-1-vinst i hemmamatchen mot Mora. Inför en fanatisk hemmapublik sköt Johan Porsberger avgörandet i powerplay när klockan närmade sig 17 minuter i slutperioden.
– Hur skönt som helst. Vi krigar på bra som helvete, säger Porsberger till TV12.
– Det var ett av de sämre skotten i år, säger matchvinnaren om sitt hjältedåd.

Mora fick sedan avsluta matchen i sex mot fyra efter en Leksandsutvisning, men fick inte pucken förbi den återigen storspelande Axel Brage i Leksandskassen. Den enda som överlistade Brage var Mathias Bromé. Thomas Valkvae Olsen var den som gjorde Leksands första mål i segermatchen.

”VÅGAR SPELA HOCKEY – VÅGAR VINNA”

På fredag kan Leksand, i fiendeland Mora, säkra uppflyttningen till SHL. Detta efter två år i HockeyAllsvenskan. Då kan de också få en revansch för de två senaste årens kvalförluster mot just Mora. Detta efter en säsong med både tränarbyten och general manager-byten.
– Vi får se. Vi ska vinna en match till, vi får se.
– Alla krigar för varandra. Vi har inga superstjärnor som bara glider runt, säger Porsberger.

Succétränaren Roger Melin, som legat bakom lagets förändring under säsongen, njöt av kvällens seger.
– Vi vågar spela hockey, vi vågar vinna. Det känns riktigt bra att vi tordes driva spelet som vi gjorde, sade han med sin sedvanligt avslappnade stil efter matchen som nog gav många andra leksingar hjärtklappning.

För Mora krävs seger på hemmaplan på fredag. Annars är laget tillbaka i HockeyAllsvenskan igen, efter bara två säsonger i SHL.

Den här artikeln handlar om: