Sök
Jacob Berglund.
SHL

SHL-klubben jagar skyttekungen – men: ”Vet också att han varit i KHL och tittat”

Med sina 32 mål blev Jacob Berglund hela tyska ligans bästa målskytt den här säsongen. Nu sitter 27-åringen på utgående kontrakt och enligt Sydsvenskan är Malmö väldigt intresserade av att plocka hem skåningen.
– Berglund vill vi ha, säger Sylvegård till tidningen.

Malmös lagbygge inför nästa säsong är i full gång. Efter lagets uttåg i kvartsfinalen mot Frölunda jobbar sportchefen Patrik Sylvegård för fullt för att förbättra Malmös trupp, och en spelare som skulle kunna göra det är forwarden Jacob Berglund.

BLICKAR MOT KHL?

Berglund, som är född och uppvuxen i Malmö, gjorde stor succé i den tyska ligan denna säsong. Med sina 32 mål vann 27-åringen skytteligan i Tyskland – och nu vill Patrik Sylvegård ha tillbaka den förlorade sonen. Det bekräftar sportchefen för Sydsvenskan.
– Berglund vill vi ha, men jag vet också att han varit i KHL och tittat på Riga, säger Sylvegård till tidningen.

I en intervju med hockeysverige.se från i februari sade Berglund följande om sin framtid:
– Det har funnits ett litet sug för SHL, men Allsvenskan har jag lagt bakom mig. Det har jag sagt i många år. Det finns inte en chans. SHL, däremot, är en jättebra liga men…jag trivs ute i Europa. Jag hade gärna spelat i Schweiz eller, om jag gör någon till bra säsong, kanske till och med i KHL. Det är ligor jag hellre skulle spela i än SHL. Men jag är trots allt från Sverige så jag stänger inte SHL-dörren helt heller.

I dagsläget har Malmö elva forwards på kontrakt till nästa säsong.

Den här artikeln handlar om: