Sök
190102 David Gustafsson of Sweden and Nicolas Muller of Switzerland during the 2019 IIHF World Junior Championship quarterfinal between Sweden and Switzerland on January 2, 2019 in Victoria. …
Nyheter

Forwardstalangen lämnar Modo – klar för collegespel

Med sina 40 poäng på 42 matcher var han J20-lagets näst bästa poängplockare i grundserien. Nu står det klart att Modos schweiziske forwardstalang Nicolas Müller lämnar klubben för spel i Michigan State i den amerikanska collegligan.

Nicolas Müller kom till Modo Hockey från Zürich inför säsongen 2015/16. Schweizaren har varit en stabil poängplockare i Modos juniorlag sedan ankomsten, och den här säsongen noterade 19-åringen för 40 poäng (13+27) på 42 matcher för Modos J20-lag.

SPELAT A-LANDSLAGSHOCKEY FÖR SCHWEIZ

Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i Örnsköldsviksklubben för den talangfulle forwarden. I stället fortsätter Müller sin karriär i collegehockeyn, då han är klar för spel på Michigan State University till nästa säsong. Detta meddelar universitetet via sitt Twitterkonto.

Müller har två JVM-turneringar för Schweiz på sitt CV och har under säsongen fått göra debut i det schweiziska a-landslaget.

Den här artikeln handlar om: