Sök
Tommi Miettinen firar ett mål mot Malmö.
Nyheter

Tidigare Brynäshjälten får toppjobb i Finland

För 15 år sedan var det han som räddade Brynäs SHL-kontrakt. Nu gör Tommi Miettinen som tränare. Igår blev han ny huvudansvarig för KalPa i högstaligan.

2004 var Brynäs en minut ifrån att behöva kvala sig kvar för andra året i följd. Då slog Tommi Miettinen, som var en av hjältarna redan året innan, till och räddade Gävlelagets Elitseriekontrakt.

Miettinen gjorde fyra år i Brynäs och två i Luleå innan han avslutade spelarkarriären med fyra säsonger i moderklubben KalPa. Där har han blivit kvar, både som assisterande tränare och J20-tränare. Men från och med nu är det han som är högst ansvarig för laget.

VANN J20-GULD

Igår meddelade KalPa, som var i final så sent som 2017, att Tommi Miettinen blir ny huvudtränare efter Sami Kapanen, som tar över schweiziska Lugano i stället.
– Tommi har gjort ett mycket bra jobb i vår klubb under flera år. Mot denna bakgrund var han vårt tydliga förstaval som ny huvudtränare, säger klubbens VD och tidigare GM Toni Saksman.

2018 ledde Miettinen KalPas J20-lag till mästerskapsguld. Nu ska han försöka få ordning på A-laget, som missade slutspel den gångna säsongen. Kontraktet som huvudtränare gäller de kommande två säsongerna, med en option på ett tredje år.

Den här artikeln handlar om: