Sök
091017 Ishockey, Elitserien, Frölunda: Jan (Janne) Niskala. © Bildbyrån – 29761 …
utland

Slog poängrekord i SHL – nu lägger han av

Mellan 2006 och 2010 gjorde den finländske backen Janne Niskala tre säsonger i SHL för Färjestad respektive Frölunda. Nu kommer beskedet att han avslutar karriären som 37-åring.

Janne Niskala, som vann VM-guld för Finland 2011, har sedan 2014 representerat moderklubben Lukko hemma i Finland. Nu kommer han själv med beskedet att karriären är över. Detta rapporterar ls24.fi som hänvisar till en skrivelse Niskala själv ska ha författat.

Den offensive backen har spelat fem VM och ett OS. Dessutom har det blivit både KHL och NHL för spelaren som i Sverige är mest känd för att han säsongen 2006/2007 gjorde 49 poäng för Färjestad, vilket då var nytt poängrekord för bland backar under en säsong i SHL. Det har senare överträffats av David Petrasek och David Rundblad.

Efter två säsonger i Nordamerika återkom han till Sverige 2008. Men då var det Frölunda som gällde i en och en halv säsong innan karriären drog vidare till KHL där det blev fyra säsonger innan han flyttade hem till Finland.

Den här artikeln handlar om: