Sök
Jacob Andersson.
Skellefteå AIK

Klart: Allsvenska stjärnbacken till SHL

Han vann backarnas skytteliga och slutade femma i poängligan. Nu är Jacob Andersson klar för Skellefteå.
– Jag gick in i den här säsongen med sikte mot SHL så jag är glad att kunna ta det klivet i utvecklingen och extra glad att det är just till Skellefteå, säger den tidigare Björklövenbacken.

Skellefteå och Björklöven har genom åren utgjort en av de hetaste rivaliteterna inom svensk hockey. Därför är dagens övergång kanske något känslig. Björklövens stjärnback Jacob Andersson är nämligen klar för Västerbottenrivalen.

Det skriver Skellefteå på sin hemsida.
– Jag gick in i den här säsongen med sikte mot SHL så jag är glad att kunna ta det klivet i utvecklingen och extra glad att det är just till Skellefteå, säger Andersson.

Jacob Andersson kommer från sin bästa säsong i karriären, med tio mål och totalt 27 poäng i Hockeyallsvenskan. Han har tidigare i karriären gjort två SHL-matcher för Skellefteå och nu återvänder han alltså dit.
– Redan här i Skellefteå, då han spelade för vårt J20-lag, var han en väldigt tongivande och poängstark back och har fortsatt ha en fin utveckling under sina år i Allsvenskan. Nu känns det otroligt spännande att få tillbaka Jacob i vår organisation, säger sportchefen Niclas Lundkvist.

Kontraktet gäller de två kommande åren.

Den här artikeln handlar om: