Sök
190302 Skellefteås assisterande tränare Bert Robertsson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Brynäs den 2 mars 2019 i Skellefteå. …
SHL

Uppgifter: Bert Robertsson i möte med SHL-klubben

Efter åtta år i Skellefteå AIK lämnade Bert Robertsson klubben efter årets uttåg i kvartsfinalen. Nu uppges han vara i möte med Linköping om att bli tränare i klubben. Detta enligt Mr. Madhawk

Linköping sparkade Tommy Jonsson efter årets fiaskosäsong där man inte ens lyckades ta sig till slutspel. Jakten efter en ny tränare är i full gång och det verkar som att klubben har en huvudkandidat för rollen.

LÄS ÄVEN: Så tänker Linköping i tränarfrågan: ”Den långsiktiga lösningen är målet”

Tidigare idag ska Bert Robertsson, succétränaren som nyligen lämnade Skellefteå, vara aktuell att ta över tränaransvaret i klubben. Enligt uppgifter till Mr. Madhawk så träffades Robertsson och Linköpings sportchef Niklas Persson idag för att diskutera möjligheten.

HAR FÖRT SKELLEFTEÅ TILL SEX FINALER OCH TVÅ GULD

Linköping sägs vilja ha en tränare med mycket erfarenhet samt är en profil och lätt kan sätta sin prägel på laget. De kriterierna passar verkligen in på Bert Robertsson.
– Den långsiktiga lösningen är målet. Jag vill hitta personen som ska hjälpa mig på resan och på vägen framåt, som ska se till att vi i klubben jobbar på ett nytt sätt, på mitt sätt. Den som ska vara med och staka ut vägen framåt. Jag vill helst ha min långsiktiga tränare nu, har Niklas ”Pajen” Persson sagt till hockeysverige.se om jakten på en ny tränare.

LÄS ÄVEN: Robertssons känslosamma farväl: ”Det är väldigt, väldigt sorgligt”

Bert Robertsson kommer närmast från Skellefteå där han var både assisterande tränare och tränare under sina åtta år i klubben. Under sina år i båset tog sig klubben till sex finaler och vann SM-guld två gånger. Det är därför inte konstigt att förstå varför Linköping är så intresserade av att göra klart med 44-åringen.

Den här artikeln handlar om: