Sök
Carolina är i slutspel.
Nyheter

I slutspel – bröt NHL:s längsta svit: ”Staden förtjänar ett lag att vara stolt över”

För första gången sedan 2009 är Carolina i slutspel. NHL:s längsta slutspelslösa svit är nu bruten.
– Det har varit en grym resa, säger den storspelande målvakten Petr Mrázek.

Carolina vann nattens match mot New Jersey med 3-1 och kunde då jubla ordentligt. För första gången sedan 2009, och för den blott andra gången sedan Stanley Cup-titeln 2006, är Hurricanes i slutspel.

Med en ny ägare, en ny general manager och en ny huvudtränare på plats såg det inför säsongen ganska rörigt ut på isen. Dessutom skeppade laget iväg spelare som Elias Lindholm, Jeff Skinner och Noah Hanifin. Men via ett underhållande spel och en förmåga att återigen lyckas engagera sin hemmapublik, har Hurricanes hittat receptet för att ta sig till slutspel igen.
– Alla förändringar vi gjort har varit positiva och stämningen är elektrisk här omkring. Staden förtjänar ett lag att vara stolt över, säger succécoachen Rod Brind’Amour enligt nhl.com.

FÅR MÖTA MÄSTARNA?

En av de stora hjältarna är Petr Mrázek, som i natt tog sin elfte seger på de 13 senaste matcherna han spelat. Mrázek som var uträknad efter fjolårets svaga säsong i Detroit och Philadelphia.
– Slutspelkänslan är underbar, den bästa delen av hockeyn. Det har varit en grym resa, från dag ett när jag kom hit, säger den tjeckiske målvaktshjälten efter nattens segermatch.

Warren Foegele, Justin Faulk och succévärvningen Nino Niederreiter gjorde lagets mål i natt. Mål som säkrade slutspelsplatsen och som också gör att Carolina har goda möjligheter att slippa Tampa Bay i slutspelet. Columbus behöver ta tre poäng på sina två kvarvarande matcher, medan Hurricanes måste förlora sin sista, för att Carolina i stället ska få möta den omöjliga ligavinnaren. I nuläget ser de ut att få möta de regerande Stanley Cup-mästarna Washington i stället…

Den här artikeln handlar om: