Sök
Nyheter

Söderberg sköt Colorado till slutspel – nu är konferensens slutspelslag klara

De åtta slutspelslagen i väst är klara. Trots att Arizona vann mot Vegas missar de slutspel, eftersom Colorado i sin tur vann mot Winnipeg. Carl Söderberg tog Avalanche till slutspel via sitt 2-2-mål.

Colorado vann med 3-2 efter förlängning och blev i natt åttonde och sista lag i den västra konferensen att gå till slutspel. I och med att Arizona 4-1-vann mot Vegas behövdes en poäng för att definitivt säkra slutspelsplatsen, och den poängen tog Colorado i natt.

De låg under med 2-0 efter den första perioden i mötet med Winnipeg, men stod sedan för en imponerande upphämtning och vändning. Tyson Barrie reducerade till 2-1 i den andra perioden och i den tredje kom sedan målet som säkrade slutspelsplatsen. Med 9:25 kvar av ordinarie speltid kvitterade Carl Söderberg till 2-2. Det var hans 23:e mål och 49:e poäng för säsongen.

TUFFT FÖR EKMAN-LARSSON

I förlängningen avgjorde sedan Erik Johnson, bara för att ytterligare befästa att Colorado kommer få spela slutspel nästa vecka. Som det ser ut nu kommer de få möta konferensvinnaren Calgary, men det kan även bli Nashville, Winnipeg eller St. Louis beroende på vilket lag som vinner Central Division. Då behöver Avalanche dock passera Dallas.

Colorados seger i natt gör alltså att Arizona återigen missar slutspel, trots en heroisk säsong med mängder av skador som ständigt satt käppar i prärievargarnas hjul. De gjorde också sitt jobb mot Vegas i natt, men det räcker alltså inte. Oliver Ekman-Larssons klubblagssäsong tar återigen slut innan det roliga börjar. Coyotes är fyra poäng bakom Colorado med bara en match kvar att spela innan slutspelet tar vid.

15 AV 16 LAG KLARA

De åtta slutspelslagen blir alltså Calgary, San Jose, Vegas, Nashville, Winnipeg, St. Louis, Dallas och Colorado. I öst är Tampa Bay, Boston, Toronto, Washington, New York Islanders, Pittsburgh och Carolina klara. Där gör Columbus och Montréal upp om den återstående slutspelsplatsen.

15 av 16 lag är alltså klara inför helgens säsongsavslutning. På onsdag börjar årets slutspel.

Den här artikeln handlar om: