Sök
190406 Ishockey, NHL Apr 5, 2019; Chicago, IL, USA; Chicago Blackhawks players gather around goaltender Cam Ward (30) at the end of their team’s 6-1 win over the Dallas Stars at United Center. Mandatory Credit: Nuccio DiNuzzo-USA TODAY Sports …
Nyheter

Drama väntar i slutomgången – efter Chicagos kross

Dallas Stars hade chansen att säkra den första wild card-platsen i den västra konferensen. Då blev man totalt överkörda av Chicago Blackhawks med 1–6. Nu avgörs det i sista omgången om vilka av Dallas och Colorado som kniper den första wild card-platsen.

Seger och saken hade varit biff. I stället föll Dallas mot divisionsrivalen med hela 1–6, vilket innebär att både Stars och Colorado har chansen att knipa den första wild card-platsen i den västra konferensen.

Dallas, som kom in till kvällens match med fyra segrar på de fem senaste matcherna, kom inte alls upp i nivå utan fick se Chicago gå iväg till en 4–0-ledning i den andra perioden. Matchen slutade till slut 6–1 efter att Patrick Kane både inlett och avslutat målskyttet i matchen.

NY POÄNG AV SUCCÉSVENSKEN

I och med Kanes mål så står han nu noterad för 109 poäng den här säsongen. Med sitt 1–0-mål blev Kane den andra spelaren i Blackhawks historia att noteras för 108 poäng eller mer på en säsong, enligt nhl.com.
– Han hittar vägar (att producera). Det är helt otroligt, säger Chicagotränaren Jeremy Colliton.

Chicagos succésvensk Erik Gustafsson stod för en assist i segermatchen. Totalt har nu den tidigare Djurgårds- och Frölundabacken noterats för 60 poäng (17+43) på 78 matcher för Blackhawks den här säsongen. 27-åringen har stått för sju poäng (1+6) på de fem senaste matcherna.

För Dallas väntar en hemmamatch med Minnesota i den avslutande omgången. Jagande Colorado ställs i sin tur mot San Jose på bortais. Dallas har en poängs försprång på Colorado inför den sista matchen.

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 6–1 (1–0, 3–0, 2–1)
Chicago: Patrick Kane 2 (44), Dominik Kahun (13), Chris Kunitz (5), Dylan Strome (20), Slater Koekkoek (2)
Dallas: Joel L’Esperance (2)

Den här artikeln handlar om: