Sök
Speltips Hockey

SHL-Svepet söndag – fortsätter överraskningen Luleå sitt vinsttåg?

Andra semifinalserien drar igång under söndagen när Luleå tar emot Frölunda. Vår spelexpert går igenom förutsättningarna inför fajten och kommer med våra två troligaste spel till den. 

 

 

 

SHL-Semifinal 1
Luleå-Frölunda
Söndag 7/4 kl. 15:00.

Luleå har varit säsongens största utropstecken i våra ögon. Det var inte många som nämnde Luleå som en guldfavorit inför säsongen, men efter 52 spelade omgångar och seger i kvartsfinalserien mot Växjö är läget ett annat. ”Bulan” har verkligen fått ihop ett stenhårt arbetande kollektiv av detta Luleå där Joel Lassinantti var grundseriens bästa målvakt. Backen Erik Gustafsson är en härförare av rang. Offensivt har Jack Connolly, Niklas Olausson och Robin Kovac visat vägen. Norrbottningarna slutade tvåa i grundserien bakom Färjestad och det följdes upp av en 4-1-seger i matcher i kvartsfinalserien mot Växjö. Några av matcherna mot Växjö var spelmässigt jämna men Luleå vägde tyngre framför båda målen och det var logiskt att de tog sig vidare till denna semifinalserie.

Frölunda har blandat och gett denna säsong. Det finns en hög högstanivå i laget och det ska bli intressant att se göteborgarna mäta sina krafter mot Luleå. Vi menar på att Frölunda inte visade sin riktiga topp förrän Champions Hockey League-guldet säkrades. Därefter kunde laget ha fullt fokus på SHL-avslutningen och som de spurtade. Ser man till de 18 matcher som spelats efter CHL-finalen tog Frölunda 14 segrar. 13 av segrarna togs efter ordinarie tid och samtliga fyra förluster kom på bortaplan. Hemmaformen har varit brutalt stark sedan mitten av februari men det finns vissa skäl att sätta frågetecken för bortaspelet, som inte varit fullt så övertygande. Frölunda hade inte några problem att besegra Malmö med 4-1 i matcher.

Luleå och Frölunda har mötts fyra gånger i grundserien och det slutade med två segrar för Luleå och två segrar för Frölunda. Luleå vann med 3-1 hemma och 5-1 borta medan Frölunda vann en match i Luleå med 3-2 och en match i Göteborg med 5-3.

Vi väljer att lägga två spel hos Hajper.com

1) Båda lagen gör minst 2 mål (Ordinarie tid) till oddset 2,00.

Frölunda har sin främsta styrka i det offensiva spelet. Att Luleå gör mål tar vi för givet och då måste göteborgarna göra detsamma. Det är värt att notera att Frölunda släppte in tre mål i båda bortamatcherna i kvartsfinalserien mot Malmö. Vi menar att Luleå har större offensiv kapacitet än Malmö och kontentan av detta är att Frölunda troligtvis får vittja det egna målet några gånger. Om Frölunda ska kunna skrälla i dagens match är det mycket som talar för att de måste göra tre eller fyra mål. Vi är inne på att båda lagen kommer leverera mål. När vi får ett odds över två gånger pengarna är det läge att lira. Vi spelar Båda lagen gör minst 2 mål med 100 kr till oddset 2,00 hos Hajper.com!

2) Totalt antal mål per lag – Frölunda Över 0,5 i första perioden till oddset 2,15.

Frölunda brukar vara aktiva i första perioden och det gäller att vara på tå mot Luleå också. Göteborgarna gjorde mål i första perioden i sju av de åtta avslutande grundseriematcherna. Lägg därtill att Frölunda gjorde mål i första perioden i tre av fem kvartsfinaler mot Malmö. De har alltså gjort mål i tio av de 13 senaste förstaperioderna. Luleå släppte in mål i första perioden i fyra av fem avslutande grundseriematcherna. Den siffran förbättrades visserligen i kvartsfinalserien mot Växjö, men då ska man veta att Frölunda visat prov på en helt annat offensiv spets än Växjö. Vi tycker att oddset på ett Frölunda-mål i första perioden ligger lite för högt och det är motiverat att testa med en tv-peng. Vi spelar Frölunda Över 0,5 mål i första perioden med 50 kr till oddset 2,15 hos Hajper.com!

Hajper har bäst odds i Sverige på SHL – klicka här för att lägga dina spel!

Här är hela kupongen:

Spela ansvarsfullt | +18 år | Stodlinjen.se

Den här artikeln handlar om: