Sök
Jakob Silfverberg stod för två poäng i säsongens sista match.
Nyheter

Svensklaget avslutade med seger: ”Ville se till så att vi avslutade på rätt sätt”

Anaheim Ducks avslutade säsongen med en stabil 5–2-seger över rivalen Los Angeles Kings på hemmais. Detta efter bland annat två poäng av Jakob Silfverberg.

Som första lag den här säsongen har Anaheim Ducks spelat sin sista grundseriematch för säsongen. Kalifornienlaget har sedan en lång tid varit uträknade från en slutspelsplats och kanske är det just det som gjort att laget fått det att stämma så bra på slutet?

LÄS ÄVEN: De missar slutspel – trots seger inatt

Ducks avslutade säsongen med fem segrar på de sju sista matcherna. Detta efter att man besegrat rivalen Los Angeles Kings med klara 5–2 i grundseriens sista omgång.

UNGE SVENSKEN SPELADE MEST

Bland Ducks segerorganisatörer fanns förutom målvakten John Gibson (44 räddningar) svenske Jakob Silfverberg som stod för ett mål och en assist i segermatchen. Rickard Rakell stod för en assist, medan lagets svenska backar Jacob Larsson och Hampus Lindholm gick poänglösa från isen. 21-årige Larsson var den den spelare som fick mest istid av samtliga spelare på isen i nattens match med sina 25:06.
– Vi ville se till så att vi avslutade på rätt sätt. Vi gjorde om lite i laget och spelade efter vårt system kväll ut och kväll in. Jag tycker att vi gjorde ett bra jobb, säger Gibson om lagets starka avslutning på säsongen.

Sedan länge är det också klart att Los Angeles missar slutspel den här säsongen. Carl Grundström stod för ett av Kings mål i förlustmatchen. Det var Umeåsonens femte mål för säsongen.

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 5–2 (1–1, 2–0, 2–1)
Anaheim: Carter Rowney (7), Korbinian Holzer (1), Daniel Sprong (14), Sam Steel (6), Jakob Silfverberg (24)
Los Angeles: Michael Amadio (6), Carl Grundström (5)

Den här artikeln handlar om: