Sök
180923 Tingsryds målvakt Tex Williamsson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Karlskrona den 23 september 2018 i Tingsryd. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214 …
Nyheter

Målvakten klar för återkomst – skriver treårskontrakt

Efter två säsonger i andra klubbar står det nu klart att Tex Williamsson återvänder till Pantern. Det meddelade den hockeyallsvenska klubben under lördagen.

Tex Williamsson är klar för en återkomst till Pantern.

Under lördagsförmiddagen meddelade Malmö-klubben att den 28-årige burväktaren skrivit på ett treårskontrakt med klubben.
– Tex är en beprövad och rutinerad målvakt som vi har sett mycket av den föregående säsongen och jag ser fram emot att se honom vakta IK Panterns mål i vinter, säger Panterns sportchef Viktor Stråhle till klubbens hemsida.

VANN DRAGKAMPEN

Williamssons kontrakt med Tingsryd gick ut efter säsongen och sedan dess har framtiden varit oklar för 28-åringen. Enligt Västerbottens-Kuriren ska Björklöven ha visat intresse för målvakten, men nu står det alltså klart att det är Pantern som vunnit dragkampen om målvaktens signatur.

Den gångna säsongen spelade Williamsson 34 matcher för Tingsryd. På dessa matcher noterades han för en räddningsprocent på 91,8 procent och släppte in 2,48 mål per match i snitt.

Williamsson representerade Pantern säsongen 2016/17, innan han skrev på ett tvåårskontrakt med Malmö. Efter att ha lånats ut till Leksand säsongen efter bröts kontraktet med dalaklubben, och inför den här säsongen skrev 28-åringen på för Tingsryd.

För tillfället har Williamsson fullt upp med SM-slutspelet, då han är namngiven tredjemålvakt för Frölunda under säsongsavslutningen.

Den här artikeln handlar om: