Sök
170927 Modos Lukas Wernblom under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskoga och MODO den 27 september 2017 i Karlskoga. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185 …
Nyheter

A-lagsspelarna fixade SM-guldet

Modo är svenska mästare för U20-lag. Detta sedan de i finalen i Nyköping besegrat Linköping med 4-2 och samtliga målen gjordes av spelare som till vardags håller till i Hockeyallsvenskan.

Det var dock Linköping som skulle ta ledningen i den här matchen genom deras SHL-spelare Johan Södergran. Tom Hedberg kvitterade i powerplay blott 48 sekunder in i den andra perioden och sex minuter senare drog Lukas Wernblom dit ledningsmålet.

Johan Södergran skulle dock ta Linköping in i matchen igen när han bara 16 sekunder efter Wernbloms ledningsmål kvitterade.

Linköping fick sedan chansen i powerplay, men var det Modo som utnyttjade det genom Mattias Norlinder som målade i boxplay. I inledningen av den tredje perioden kunde sedan Lukas Wernblom öka på ledningen till 4-2.

Linköping jagade med utplockad målvakt i slutet, men Modo lyckades hålla undan och plocka hem sitt andra SM-guld på a-juniornivå sedan 2017.

Den här artikeln handlar om: