Sök
Joel Quenneville.
Nyheter

Uppgifter: Trefaldige mästarcoachen kan presenteras i dag

Florida Panthers sparkade sin huvudtränare Bob Boughner i går. Redan under måndagen kan de vara redo att presentera en ersättare – ingen mindre än trefaldige mästarcoachen Joel Quenneville.

Det var en rejäl rensning bland NHL:s coacher dagen efter sista grundserieomgången. Phil Housley fick lämna Buffalo Sabres medan Los Angeles Kings meddelade att Willie Desjardins inte skulle få nytt förtroende. En annan coach som inte heller fick stanna på sin post var Florida Panthers Bob Boughner.

Efter två år i klubben – och två missade slutspel – kom beskedet att Boughner får sparken. Och så tidigt som under måndagen kan Panthers ha klart med en ersättare.

Enligt Elliotte Friedman på Sportsnet förväntas den ersättaren bli den trefaldige Stanley Cup-mästaren Joel Quenneville, som fick lämna Chicago Blackhawks under säsongen.

SPARKADES 6 NOVEMBER

Senare twittrade George Richards, som täcker Florida Panthers för The Athletic, att Panthers förväntas hålla en presskonferens under måndagen. Förutsatt att den blir av förväntas Quenneville bli presenterad där och då.

Joel Quenneville hade coachat Chicago Blackhawks i tio år när han fick sparken av klubben och ersattes av Jeremy Colliton den 6 november i fjol. Under sin tid i klubben var han med om att vinna tre Stanley Cup, 2010, 2013 och 2015.

När Quenneville anställdes av Chicago som ersättare för Denis Savard fanns Dale Tallon i Blackhawks organisation. Det är deras gamla band som förväntas bana väg för en återförening i Florida.

Den här artikeln handlar om: