Sök
Max Lindholm.
SHL

AIK-forwarden klar för SHL-spel: ”Stor utvecklingspotential”

Örebro Hockey förstärker laget med en allsvensk spetsspelare. Det är AIK:s forward Max Lindholm som ansluter till laget efter en poängmässigt riktigt stark säsong.
– Det ska bli spännande att följa hans resa hos oss, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson.

Han ryktades vara på väg till Örebro Hockey i vintras. Då sköt Max Lindholm själv ned ryktet på Twitter. Under måndagen kom dock beskedet att 21-åringen lämnar AIK och Hockeyallsvenskan för SHL-spel i Närke.

Han gör det efter en genombrottssäsong i Hockeyallsvenskan där han noterades för 39 poäng (15+24) på 49 matcher i grundserien. Det räckte till delad tiondeplats i den totala poängligan. Under kvalet efter säsongen gick det dock tyngre för Lindholm. Han lämnade samtliga sju matcher han spelade poänglös.

Nu har han skrivit ett tvåårskontrakt med Örebro Hockey.
– Jättekul att Max väljer att komma till oss. En ung spelare som jag ser stor utvecklingspotential i. Max är en stor spelare med riktigt bra spelförståelse och han har många spännande verktyg i sin verktygslåda. Max är bara 21 år och i början av sin hockeykarriär och det ska bli spännande att följa hans resa hos oss, säger sportchefen Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

Max Lindholm, som har Älta IF som moderklubb, har 147 allsvenska matcher med AIK på meritlistan. Han var med om att ta brons på J20-SM 2017 och har representerat Sverige på U16- och U17-nivå.

Den här artikeln handlar om: