Sök
190403 Ishockey, NHL Apr 2, 2019; Saint Paul, MN, USA; Minnesota Wild right wing J.T. Brown (23) skates with the puck against Winnipeg Jets defenseman Ben Chiarot (7) in the third period at Xcel Energy Center. Mandatory Credit: David Berding-USA TODAY Sports © Bildbyrån – COP 268 – SWEDEN ONLY …
Nyheter

NHL-spelaren greps av polis för fylleri

Minnesota Wilds forward J.T. Brown missade lagets sista match för säsongen. Men det var inte på grund av sjukdom, som var den officiella anledningen. Istället hade han arresterats av polis för att ha uppträtt berusad på allmän plats.

När Minnesota avslutade säsongen i lördags med match mot Dallas så saknades forwarden J.T. Brown i laguppställningen. Den officiella förklaringen då löd sjukdom. Men nu kommer den riktiga anledningen fram.

ARRESTERADES FÖR FYLLERI

Brown ska klockan 02:18 på natten innan ha arresterats av polis för fylleri på Dallas-baren British Beverage Company. Detta enligt Star Tribune och polisrapporten.
— Jag skulle vilja be om ursäkt till Minnesota Wild, mina lagkamrater, familj och fans för det dåliga beslutet jag tog. Jag gick ut natten före vår match i Dallas, sätter mig i en dålig situation och tar fullt ansvar för mina handlingar. Jag har lärt mig av mitt misstag och kommer att se till att det inte händer igen, säger han i ett uttalande.

Minnesota Wild vill för stunden inte kommentera mer än att de är medvetna om situationen.

Det är inte första gången Brown, som under karriären spelat 365 NHL-matcher, är i blåsväder. 2016 slog han sönder en åskådares mobiltelefon sedan han fått matchstraff i en match när han tillhörde Tampa Bay.
— Det var bara en grej som hände i stundens hetta, sade Brown till Tampa Bay Times efter händelsen.

TAGIT STÄLLNING FÖR SVARTA

Annars har J.T Brown på senare år gjort sig mest känd för att ta ställning för svartas rättigheter. Han blev hösten 2017 den första NHL-spelaren att göra ett politiskt ställningstagande under nationalsången inför en match. Inför mötet mellan Browns Tampa Bay Lightning och Florida Panthers lyfte forwarden symboliskt näven medan ”Star Spangled Banner” spelades. Hans agerande fick många att reagera, inte minst på sociala medier.

Den här artikeln handlar om: