Sök
Daniel Muzito Bagenda är klar för Örebro. …
SHL

Örebro värvar ytterligare en spelare från AIK ”Kommer fylla en viktig roll”

Tidigare i dag meddelade Örebro att man värvat AIK-forwarden Max Lindholm. Nu meddelar klubben att man plockar in ytterligare en spelare från AIK, nämligen centern Daniel Muzito Bagenda.

Den 22-årige centern kom till AIK inför säsongen efter att ha spelat i OHL, AHL och ECHL i Nordamerika under tre säsonger. Han fick en framträdande roll i AIK:s lag och stod för 27 poäng på 52 matcher i grundserien. Men efter att AIK misslyckats i kvalet har klubben sett hur många av lagets spelare lämnat med utgående kontrakt. I dag meddelade Örebro att man skrivit kontrakt med forwarden Max Lindholm. Och nu tar man alltså in ytterligare en AIK-spelare.

Örebros kontrakt med Daniel Muzito Bagenda, som har Bålsta HC som moderklubb och ett förflutet i Modos J18 och J20-lag, är skrivet på två år.
– Det känns jättekul att Daniel väljer att komma till oss. En ung spelare som är lite osvensk i sin spelstil. Daniel är en kraftfull spelare som man vet vad man får av varje kväll. Trots sin unga ålder har Daniel samlat på sig erfarenhet med spel i Nordamerika och med sin oömma spelstil kommer han fylla en viktig roll i laget. Det ska bli spännande att följa Daniels fortsatta utveckling i Örebrotröjan, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson i ett uttalande på klubbens hemsida.

Den här artikeln handlar om: