Sök
190323 Kristianstads Christoffer Rasch under värmningen inför kval till Hockeyallsvenskan mellan Kristianstad och Vita Hästen den 23 mars 2019 i Kristianstad. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214 …
Nyheter

KVALSERIEN: Tre lag på samma poäng i den allsvenska striden

Den åttonde omgången av kvalserien mot Hockeyallsvenskan spelades idag och dagens resultat bäddar för dramatik ända in i slutet av serien.

Efter dagens resultat är det bara målskillnad som skiljer Almtuna, Kristianstad och Vita Hästen åt placeringsmässigt. Dock stor fördel Almtuna där i den kolumnen med deras 20 plusmål.

Intrikat nog så möts Vita Hästen och Almtuna på torsdag i den näst sista omgången och på söndag tar Almtuna emot Kristianstad på hemmaplan.

Tranås – Vita Hästen  3 – 4 (1-1, 1-2, 1-1)

Tranås: Ivar Arnesson, Joakim Erdugan, Romans Semjonovs
Vita Hästen: Henrik Rommel (2), Linus Andersson, Emil Eriksson

För Tranås var seger ett måste för att ens kunna drömma om att vara med i slutomgångarna. Efter likaläge efter den första perioden kunde dock bortalaget trava iväg till en 3-1-ledning i den andra innan Tranås lyckades pilla in en reducering.

Vita Hästen återtog dock försprånget i den tredje och trots ny hemmareducering så kom inte Tranås närmare och är nu bortkopplade från kampen om de två första platseran som ger allsvenskt spel nästa säsong.

Boden – Almtuna  1 – 2 (1-2, 0-0, 0-0)

Boden: Jesper Juntto
Almtuna: Jens Jakobs, Alexander Lunsjö

Boden är sedan länge borta från kampen om de allsvenska platserna men Almtuna är i högsta grad inblandade. Hemmalaget tog överraskande ledningen i powerplay i mitten av den första perioden. Men Almtuna kunde sedan vända, bland annat genom två assists av Tony Mårtensson.

Kristianstad – Hudiksvall  3 – 2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0)

Kristianstad: Malte Sjögren, Johan Lundgren, Victor Löfstedt
Hudiksvall: Filip Lander (2)

Kristianstad hade vid seger på full tid kunnat sätta sig i ett riktigt gynnsamt läge inför fortsättningen av kvalserien. Det började också bra med en 2-0-ledning, men, de från den allsvenska striden avsågade Hudiksvall, lyckades komma tillbaka och kvittera i den sista perioden.

På övertid kunde dock Kristianstad plocka den viktiga bonuspoängen.

Den här artikeln handlar om: