Sök
VEM TAR VEM? I natt avgörs det vilka lag som får chansen att drafta Kaapo Kakko och Jack Hughes.
Ottawa

I natt lottas NHL-draften – så stora chanser har lagen på förstavalet

Jack Hughes eller Kaapo Kakko? Det får vi inte veta förrän NHL-draften genomförs den 21 juni. I natt får vi däremot reda på vilket lag som vinner NHL:s draftlotteri och kommer att välja först.

Ottawa Senators var NHL:s poängmässigt sett sämsta lag den här säsongen. Trots det har laget ingen chans att få förstavalet i draften på midsommarafton. Deras ursprungliga förstaval tillhör nämligen Colorado Avalanche till en följd av Matt Duchene-trejden i november 2017.

När Ottawa genomförde trejden lotteriskyddade man inte förstavalet som gick till Colorado. Det innebär att Avalanche får förstavalet oavsett var Senators kommer att drafta. Klubben kunde ha släppt förstavalet förra draften och varit kvitt Avalanche, men då valde man att behålla valet och drafta Brady Tkachuk som fjärde spelare.

Därmed har Colorado Avalanche störst chans att vinna nattens draftlotteri, som genomförs i Toronto klockan 02.00 i natt svensk tid. Ett lotteri som Colorado har 18,5 procents chans att vinna.

Lagen som har chans att vinna förstavalet är de som missat det stundande slutspelet. Övriga lag placeras efter hur långt de tar sig i slutspelet.

Lagen i rangordning och oddsen för att vinna lotteriet

Colorado Avalanche (from OTT)   18.5%

Los Angeles Kings 13.5%

New Jersey Devils 11.5%

Detroit Red Wings 9.5%

Buffalo Sabres 8.5%

New York Rangers 7.5%

Edmonton Oilers 6.5%

Anaheim Ducks 6.0%

Vancouver Canucks 5.0%

Philadelphia Flyers 3.5%

Minnesota Wild 3.0%

Chicago Blackhawks 2.5%

Florida Panthers 2.0%

Arizona Coyotes 1.5%

Montreal Canadiens 1.0 %

 

Den här artikeln handlar om: