Sök
Nico Hischier is drafted by the New Jersey Devils with the first pick of the NHL Draft at the United Center in Chicago on Friday, June 23, 2017. (Photo by John J. Kim/Chicago Tribune/TNS) *** Please Use Credit from Credit Field *** IBL …
Nyheter

KLART: De får välja först i sommarens NHL-draft

I natt blev det klart att New Jersey Devils väljer först i NHL-draften i sommar. Devils vann draftlotteriet före New York Rangers och Chicago Blackhawks.

New Jersey hade tredje störst chans att få förstavalet i draften och kommer nu få välja först för andra gången på tre år. 2017 valde de Nico Hischier med sitt förstaval, och nu får de chans att välja antingen Jack Hughes eller Kaapo Kakko som tippas bli de två toppvalen i sommar.
– Jag hade en presskonferens igår och då sa jag att vi behövde mer talang. Att få Nico för två år sedan var ett stort steg i rätt riktning, och att få göra detta igen måste du ha en del tur. Vi hade ingen bra säsong och vill fixa det, säger  New Jersey general manager Ray Shero till NHL.com.

Rangers hade femte störst chans att gå andravalet, medan Blackhawks sedan hade tionde störst chans att vinna tredjevalet.
– Man hoppas alltid att något sådant händer, man vet aldrig om det kommer bli så. Det är spännande. Man hoppas på nummer 1, men jag tycker vi vann oavsett eftersom vi gick från nummer 12 till 3, säger Blackhawks GM Stan Bowman.

HAR ÖST IN POÄNG

Hughes rankas som nummer ett på NHL Central Scoutings lista över nordamerikanska spelare och har gjort 86 poäng på 41 matcher med sin klubb, National Team Development Program. Kakko är rankad etta på NHL Central Scoutings lista över internationella spelare och stod för 22 mål på 45 matcher i Liiga den gångna säsongen.

– Att få väljas först skulle vara en dröm. Det är något jag haft i tankarna länge. Jag vill bli vald först och ses som den bästa spelaren i draften. Det skulle vara stort inte bara för mig, utan även för amerikansk hockey och vårt ”National Team Development”-program, säger amerikanen Jack Hughes.

Årets NHL-draft äger i år rum den 21-22 juni i Vancouver.

Lotteriet användes för de första tre valen, övriga val – 4 till 15 – fördelades efter hur klubbarna placerade sig i grundserien säsongen innan. Resten av de 16 klubbarna kommer placeras efter hur Stanley Cup-slutspelet går.

1. New Jersey Devils
2. New York Rangers
3. Chicago Blackhawks
4. Colorado Avalanche (Ottawas draftval)
5. Los Angeles Kings
6. Detroit Red Wings
7. Buffalo Sabres
8. Edmonton Oilers
9. Anaheim Ducks
10. Vancouver Canucks
11. Philadelphia Flyers
12. Minnesota Wild
13. Florida Panthers
14. Arizona Coyotes
15. Montreal Canadiens

Den här artikeln handlar om: