Sök
170911 Per Kenttä, sportchef Oskarshamn, poserar för ett porträtt under Hockeyallsvenskans upptaktsträff den 11 september 2017 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135767 …
Nyheter

KLART: Kenttä presenterad av allsvenska klubben

Han var arkitekten bakom IK Oskarshamns avancemang till SHL. Nu är Per Kenttä presenterad som sportchef av IF Björklöven.

HockeyAllsvenska Björklöven presenterade under onsdagseftermiddagen Per Kenttä som ny sportchef. Kenttä kommer senast från Oskarshamn, där han under två år byggde ett lag redo för SHL.
– Per har en profil som passar väldigt bra in i det vi behöver i Björklöven och vi är glada att vi lyckats knyta till oss honom på ett treårskontrakt. Vi gjorde en noggrann rekrytering under vintern och hade en tydlig kravprofil på vilken sportchef vi ville ha. Den kravprofilen matchar Per väldigt väl, säger Björklövens VD Anders Blomberg till klubbens hemsida

Kenttä valde att inte förlänga med Oskarshamn och har omgetts av rykten unde en längre tid. Nu återvänder han norrut där han tidigare varit framgångsrik med Asplöven.
– Det ska bli en härlig utmaning att komma till en klubb som Björklöven med sina höga ambitioner. Nu väntar ett intressant och tufft jobb med att sätta den nya sportsliga organisationen med vissa nyckelpositioner. Därefter behöver spelartruppen kompletteras där det finns vissa luckor att fylla för att göra Björklöven ännu bättre nästa säsong, säger Kenttä.

Kontraktet är skrivit på tre år – nu återstår det att se om Kenttä kan göra samma resa med Björklöven som han gjorde med Oskarshamn.

Den här artikeln handlar om: