Sök
Christer Olsson.
SHL

Lämnade Leksand – nu är tränaren klar för SHL-konkurrent

I går meddelade Leksand att Christer Olsson inte fortsätter som tränare för SHL-nykomlingen. I dag presenterades 48-åringen som assisterande tränare i Örebro HK. 

Christer Olsson klev under vintern in som assisterande tränare i Leksands bås och förde tillsammans med Jens Nielsen och Roger Melin laget till SHL. När dalaklubben igår gick ut med att sju spelare lämnar, meddelade de också att Olsson gjort sitt.

I dag kom beskedet från Örebro att Olsson gör Niklas Eriksson och Jörgen Jönsson sällskap i Örebros bås i vinter.
– Det känns väldigt skönt att vi kan ha klart tränarstaben så pass tidigt. I Christer får vi in en tränare som kompletterar Niklas och Jörgen på ett bra sätt. Christer är en bra person, driven och engagerad, vilket smittar av sig i gruppen. Christers roll blir att coacha samt utveckla våra backar och han kommer även ansvara för försvarsspelet tillsammans med övriga tränare, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Olsson inledde den gångna säsongen som J20-tränare i Leksand. Han har också coachat i Västerås samt i Klagenfurter och Innsbruck i Österrike. Kontraktet med Örebro är skrivit över två år.

Den här artikeln handlar om: