Sök
Jonas Ahnelöv.
SHL

Skrällbeskedet: Rögle nobbar OS-backen – ”Får fan en klump i magen”

Jonas Ahnelöv var en ordentlig prestigevärvning inför säsongen. Nu får han inte stanna i Rögle.
– Jag hade nästan blivit lovad att få ett kontrakt, men jag vet inte om de backade tillbaka när jag gjorde illa mig i slutet, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Två VM, ett OS och tre säsonger i KHL. Det var Jonas Ahnelövs tunga meritlista när han vände hem till Sverige inför förra säsongen. Rögle vann kampen om backstjärnan, som dock hade en del skador och bara kunde spela 39 matcher.

Tidigare har det låtit som att Ahnelöv skulle bli kvar i Rögle. Men nu säger han till Helsingborgs Dagblad att Rögle nobbar backen,
– Hockey kan jag spela var som helst, men det jobbigaste är att familjen har trivts så jäkla bra. Jag får fan en klump i magen, jag berättade för barnen att de inte ska vara kvar där nere. De har kommit så nära sina kompisar, säger han.

”EN FANTASTISK KILLE”

Chris Abbott säger att flera faktorer ligger bakom beslutet. Bland annat skadesituationen och vilka roller som ska fyllas. Han pekar också på ekonomiska anledningar.
– Gällande Jonas kan jag säga att det är en fantastisk kille och att han gjorde ett bra jobb hos oss. Men när vi fortsätter bygga laget efter den budget vi har måste jag göra svåra val och vi är inte i positionen att kunna erbjuda honom nytt kontrakt, säger Rögles sportchef till tidningen.

Jonas Ahnelöv har tidigare spelat SHL-hockey för Frölunda och Modo.

Den här artikeln handlar om: