Sök
Tomi Sallinen
SHL

Värvades under säsongen – skriver flerårskontrakt med Brynäs

Tomi Sallinen blev ingen jättehit när han värvades till Brynäs. Men han får fler chanser att visa upp sig. Finländaren skriver på för två nya år.
– Vi tycker att Tomi i grunden är en riktigt bra hockeyspelare. Han kan verkligen spelet hockey och är en smart spelare, säger sportdirektör Andreas Dackell.

Det blev elva poäng på 24 matcher i Brynäströjan för Tomi Sallinen, sedan han värvats under säsongen från Färjestad. Nu förlänger 30-åringen med Gävleklubben och stannar även de två kommande åren.

Det skriver klubben på sin hemsida.
– Nu kommer han bara växa mer och mer in i vårt nya lagbygge. Han kommer smälta in bra och göra avtryck nästa säsong. Det är en spelare som vi förväntar oss mycket av, säger sportdirektör Andreas Dackell.

”DET VAR TUFFT FÖR MIG”

Sallinen hade en rörig säsong med både en skada och ett klubb-byte. Nu hoppas han kunna finna ro i Gävle.
–  Det är svårt att byta lag mitt under säsong och ännu mer eftersom jag hade min skada och fick ett långt uppehåll. Det var tufft för mig och jag fick börja med att köra extra fys innan jag kom in i det igen. De sista matcherna var jag i form så det var väldigt synd att vi inte fick fortsätta spela, säger han.

Tomi Sallinen har 83 poäng på 133 matcher för Brynäs, Färjestad, Djurgården och Leksand i SHL. Nu väntas han ta en tung roll i ett Brynäs som tappar toppcentern Joel Kellman till NHL eller KHL, och som under säsongen gjorde sig av med Jesper Jensen till Skellefteå.

Den här artikeln handlar om: