Sök
Lucas Ekeståhl Jonsson
SHL

UPPGIFTER: Nu är han klar för Färjestad

För ett par veckor sedan kunde hockeysverige.se avslöja att Färjestad scoutat Lucas Ekeståhl Jonsson. Nu uppger MrMadhawk att övergången är klar.

Den 1 april kunde ni på hockeysverige.se läsa att Färjestad varit på plats i Åbo och scoutat TPS-backen Lucas Ekeståhl Jonsson under det finska slutspelet. Färjestad var då en av flera svenska klubbar som visat intresse för den tidigare Björklövenbacken.

Nu uppger MrMadhawk att värmlänningarns vunnit kampen om 23-åringen. Kontraktet ska vara skrivet på två år.

Ekeståhl Jonsson har gjort det bra i TPS och har varit klubbens näst bästa back, poängmässigt, under båda sina säsonger i klubben. Det blev 26 respektive 25 poäng på de två säsongerna. Nu ska han få göra SHL-debut till hösten.

Den här artikeln handlar om: