Sök
190411 Ishockey, NHL Apr 10, 2019; Brooklyn, NY, USA; Pittsburgh Penguins right wing Patric Hornqvist (72) attempts a shot on New York Islanders goaltender Robin Lehner (40) during the first period in game one of the first round of the 2019 Stanley Cup Playoffs at Barclays Center. Mandatory Credit: Dennis Schneidler-USA TODAY Sports © Bildbyrån – COP 268 – SWEDEN ONLY …
Pittsburgh

Första slutspelsmatchen på sex år – då inledde Lehner med storspel direkt

New York Islanders fick en perfekt start på Stanley Cup-slutspelet när de på hemmaplan kunde besegra Pittsburgh med 4-3 på övertid. I mål räddade Robin Lehner 41 skott.

Islanders var förarsätet hela tiden i nattens första match av konferens-kvartsfinalen mot Pittsburgh. Men för varje ledningsmål de gjorde så svarade Penguins med en kvittering.

Islanders målvaktspar Robin Lehner och Thomas Greiss har delat relativt lika på speltiden under grundserien. Nu när slutspelet började valde Barry Trotz att satsa på sin svenske burväktare från start och Lehner tackade för förtroendet genom att rädda 41 av de 44 skott han fick mot sig. Detta i hans tredje slutspelsmatch i karriären, den första sedan 2013. Sedan tidigare hade han stått sammanlagt cirka 49 minuter i Stanley Cup-sammanhang.

Med en och en halv minut kvar av ordinarie tid lyckades Penguins genom Justin Schultz kvittera och ta matchen till förlängninsspel. Väl där behövde hemmalagets Josh Bailey bara 4:39 på sig att sätta dit det avgörande målet och ge Islanders en 1-0-ledning i serien.

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 4-3 (2-1,0-1,1-1,1-0)

New York Islanders: Jordan Eberle, Brock Nelson, Nick Leddy, Josh Bailey
Pittsburgh: Phil Kessel, Jevgenij Malkin, Justin Schultz

Den här artikeln handlar om: