Sök
Jonathan Sigalet.
SHL

Uppgifter: Frölundas stjärnback lämnar för SHL-konkurrent

Han är just nu inne på sin tredje raka säsong i Frölunda. Till nästa säsong kan Jonathan Sigalet dock lämna för en annan SHL-klubb. Enligt uppgifter till Mr. Madhawk ska kanadensaren vara klar för Brynäs nästa säsong. 

Jonathan Sigalet började sin SHL-karriär i Luleå och gick sedan till Frölunda. Där är han just nu uppe i en brinnande semifinalserie mot sin tidigare klubb. Samtidigt kommer det uppgifter som placerar Sigalet i en annan SHL-klubb.

Efter tre säsonger i Frölunda uppges 33-åringen nu lämna Göteborgsklubben. I stället ska han vara klar för Brynäs då hans kontrakt med Frölunda går ut.
– När någonting är klart för honom så blir det upp till aktuell klubb att presentera något. Just nu finns det inget att säga, utan han har fullt fokus på slutspelet, säger hans agent Martin Nilsson till Mr. Madhawk.

Brynäs har tappat sina två främsta backar i Ryan Gunderson och Simon Bertilsson och letar efter att ersätta duon. Sigalet som har fem års erfarenhet från SHL och har ledaregenskaper då han har varit assisterande kapten under årets säsong i Frölunda. En ideal värvning för Brynäs alltså.

Årets säsong har varit Sigalets bästa i SHL. Han stod för 16 poäng under grundserien och på åtta matcher i slutspelet har han gjort två poäng. Kanadensaren är även den spelare i Frölunda som luggar mest istid per match.

Den här artikeln handlar om: