Det blev återigen kontroversiellt i semifinalserien efter att Färjestad fått ett nytt mål bortdömt.
SHL

Ny kontrovers efter ett nytt bortdömt mål: ”Behöver klarhet i sådana här situationer”

ANNONS

Färjestad jagar reducering och kvittering i den fjärde semifinalen och får in en reduceringspuck. Då döms målet bort efter en liknande situation som i den första semifinalen.
– Vår sport kommer att behöva klarhet i sådana här situationer, säger Johan Pennerborn i C More. 

Tre minuter kvar mellan Djurgården och Färjestad. Mikael Wikstrand får pucken på mållinjen och skjuter in pucken i nät bakom Adam Reideborn. Färjestad jublar men efter en lång videogranskning döms målet bort då Linus Johansson kom i kontakt med Djurgårdsmålvakten. Låter det bekant?

Situationen är nästan identisk med den som skedde i den första semifinalen mellan de bägge lagen. Då var Färjestad rejält irriterade.
– Det är inget annat än ett jättefiasko. Vi får ett sådant mål mot oss i en avgörande sudden och idag gör vi ett exakt likadant mål men det döms bort. Förklaringen vi fick av domarna när HV avgjorde var att målvaktens plockhandske var utanför målgården. Vad jag kan se så är plocken utanför nu också. Det är ett stort problem som vi har idag inom svensk ishockey med kontinuiteten på bedömningarna. Det är tråkigt tycker jag, sade Michael Lindqvist då.

”KOMMER ATT BEHÖVA KLARHET”

Den här gången var det lite lugnare i Färjestadslägret och Johan Pennerborn var inte arg efter matchen. Han visade det i alla fall inte.

– Det är väl härligt med dramatiska slut. Vi krigar hela vägen och jag tycker att vi gör en bra match. Men vi hade behövt göra nåt mål. Det är små marginaler i hockey, säger Pennerborn i C More och fortsätter:
– Jag har aldrig kommenterat domare, jag tycker att de alltid gör ett bra jobb och vi förlitar oss på systemet. Men tittar vi längre fram kommer vår sport behöva klarhet i såna här situationer.

Det är tredje gången i slutspelet som en liknande situation drabbar Färjestad. I kvartsfinalen mot HV71 godkändes ett liknande mål som Färjestad fick emot sig. Därefter har två mål dömts bort när det har varit Färjestad som har gjort målet.

EXPERTEN: ”DÖMS BORT KORREKT”

C Mores expert Petter Rönnqvist menar att det var rätt beslut att döma bort målet i kvällens match. Han menar dock att det tidigare beslutet har skapat förvirringen.
– Det blev fel när HV 71:s mål godkändes, det borde aldrig ha godkänts. Det har blivit en snackis efteråt, men målen som har dömts bort efteråt har dömts bort korrekt, säger Rönnqvist i C Mores sändning.

Efter matchen förklarade domarna varför målet dömdes bort.
– Det är därför ”ringen” tar tid. Vi vill verkligen att det ska bli rätt och rättvist. Vi tycker verkligen att det blir det, säger Tobias Björk i C More.
– Nu är det tredje gången som det händer. Linus tar en aktiv väg. Han blir inte inknuffad i det här fallet. Han får kontakt med Adams plockhandske. Vi anser att det är en kontakt och därför tar vi bort det, fortsätter domarkollegan Linus Öhlund.

På söndag spelas den femte semifinalen mellan de båda lagen. Djurgården leder med 3-1 i matcher och blir klara för SM-final vid seger.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch