Sök
Nyheter
ENGLUND: Trotjänaren om det säkrade kontraktet: ”Ett så himla skönt avslut”

Med en match till godo blev Vita Hästen klara för spel i HockeyAllsvenskan även nästa säsong. Efter matchen igår kväll tog bloggen ett snack med trotjänaren och stjärnan Marcus Eriksson som berättar om klubbens säkrade kontrakt.

Slutstriden i kvalserien till Hockeyallsvenskan är nästan så spännande den kan bli. I den avslutande omgången möts nämligen Almtuna och Kristianstad i en direkt avgörande match om vilket av lagen som tar den andra platsen bredvid redan klara Vita Hästen.

Angående Vita Hästen så kunde jag inte hålla mig ifrån att åka upp till Norrköping och Himmelstalundshallen för att insupa säsongens sista match på plats för undertecknad.

Det hade kunnat vara hästarnas sista hemmamatch på elitnivå för ett bra tag framöver. Vid förlust hade nämligen läget varit prekärt med bortamatch mot Boden i sista omgången där man kanske inte ens skulle ha allt i egna händer.

Men lagets stjärnor, tillika klubbens egenfostrade spelare, ville annat. Jag tänker framför allt på forwardsessen Jesper Samuelsson och Marcus Eriksson samt målvakten Viktor Kokman som kom upp stort i säsongens viktigaste match. 4-2 blev slutresultatet där Samuelsson stod för 1+1 och Eriksson noterades för två baljor.

På väg upp till Norrköping satt jag i djupa funderingar över om det här kanske är det sista vi får se av Norrköpingslagets stora affischnamn ”Macke” och ”Jeppe”. Detta trots att båda har kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen men som vid degradering annulleras. Jag är nämligen inte säker på att Macke och Jeppe hade orkat mobilisera kraft att som överkvalificerade gå ner och börja om i Hockeyettan, ett stort hjärta till moderklubben till trots.

Mot bakgrund av mina funderingar passade jag på att ta ett långt snack med en av allsvenskans skickligaste spelare; Marcus Eriksson, efter matchen.

Hur viktig var den här segern för klubben och för dig personligen?
– Jätteviktig så klart. Personligen brukar jag inte alls vara nervös inför matcher men den här gången måste jag erkänna att jag var riktigt nervös.

Du fyller 34 i år, kan nervositeten ha bottnat i en osäkerhet kring framtiden som hockeyspelare vid eventuell degradering?
– Visst ligger det något i det. Om vi hade åkt ur så hade mitt kontrakt upphört och sommaren hade förmodligen gått åt till att grubbla över framtiden. Det här var ett så himla skönt avslut på säsongen. Nu slipper vi åka upp till Boden med kniven mot strupen där vi oavsett utgång kommer lämna Norrland med en härlig känsla att vi till slut lyckades ro säsongen i land. Säsongen har minst sagt haft sina utmaningar.

Med lite perspektiv på det som har hänt den här säsongen med allt ifrån spelare som lämnat, en ordförande som sagt upp sig på grund av hot och trakasserier, tränarbyte, bråk med fans osv. Hur påfrestande har all denna turbulens varit för er spelare?
– För mig personligen så bryr jag mig inte nämnvärt om vad som händer utanför isen så länge laget får spela under premisserna vi blivit lovade. Men det är klart att gruppen som helhet alltid i viss mån bli påverkad på ett eller annat sätt. Sedan hur mycket är svårt att svara på. Men jag, som spelat några säsonger i Vita Hästen, vet att säsonger utan en viss turbulens är sällsynta. Det är bara att försöka koppla bort och istället fokusera på det man faktiskt kan påverka.

Lagkamraterna som rörde sig i området utanför omklädningsrummet efter torsdagens match började alltmer frekvent ses med en öl i näven. Christoffer Fish gick förbi med ett lika brett leende som han hade vid förra årets bärgande av kontraktet när Västervik också höll sig kvar via spel i kvalserien. Jag kunde inte hålla mig från att fråga Fish hur det kändes och svaret var lika spontant som klockrent:
– Det är samma härliga känsla varje gång, du vet ju hur det känns Englund.

Fish försvann ut för att fira med lagkamrater och fans. Jag frågade Marcus hur kvällen och natten skulle fortsätta?
– Vi fick ledigt imorgon (fredag) så det kan nog bli lite firande för grabbarna. Själv är jag nykter sedan två år tillbaka så för mig blir det lugnt. Det kommer en dag imorgon också, sa den kloka tvåbarnsfarsan.

Under tiden vi stod och pratade smög legendaren Peter ”Firsov” Eriksson förbi och gav Marcus ett leende och en klapp på axeln. Firsov råkar nämligen vara Marcus far, och det är väl inte långsökt att tro att den dagen Marcus lägger skridskorna på hyllan så dröjer det inte länge innan hans egen tröja får en plats i taket bredvid sin fars tröja. Men den dagen får vi alltså vänta på. Åtminstone en säsong till ska Marcus trollbinda den allsvenska publiken med sina, för nivån, unika finter och passningsegenskaper.

”Firsov” frågade sin son om han inte skulle passa på att dra på sig en förkylning lagom till helgen varpå Marcus skrattade gott samtidigt som han skakade på huvudet. Inför en betydelselös match mot Boden på bortaplan hade i alla fall jag passat på att vara ”sjuk”, avslutade Firsov innan han lommade vidare.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten