Sök
Ryan Lasch, Erik Gustafsson och Jacob Josefson
SHL

De gör upp om det tyngsta priset på SHL Awards

Nu är det klart vilka som kan utses till SHL:s MVP. Idag presenterades de tre finalisterna i kategorin.

Julius Hudacek, Patrick Thoresen, Joakim Lindström och Elias Pettersson har fått priset tidigare. Nu ska en femte vinnaren i kategorin ”SHL:s mest värdefulla spelare” utses. Inför dagens semifinal mellan Frölunda och Luleå offentliggjordes de tre finalisterna i TV4.

Två av spelarna som är nominerade spelar i den nämnda matchen, nämligen Luleås backstjärna Erik Gustafsson och Frölundas offensiva superhot, Ryan Lasch. Gustafsson kom hem till Sverige som en storvärvning och har sannerligen imponerat under sin första SHL-säsong.

Ryan Lasch vann poängligan för andra gången i SHL, och vann dessutom med hela åtta poängs marginal. Poängkungen har varit en stjärna genom hela sin SHL-karriär och kan nu utses till MVP för första gången.

Den tredje kandidaten är Jacob Josefson, som trots skadeproblem varit en jättesuccé i hemkomsten till Djurgården. Han vann tidigare Guldhjälmen, som går till SHL:s bästa spelare, och kan nu även bli MVP. Josefson, som kom hem efter åtta år i NHL, gjorde 35 poäng på 40 matcher.

Den här artikeln handlar om: