Sök
190413 Ishockey, NHL Apr 12, 2019; Uniondale, NY, USA; New York Islanders left wing Anthony Beauvillier (18) celebrates with goalie Robin Lehner (40) after defeating the Pittsburgh Penguins in game two of the first round of the 2019 Stanley Cup Playoffs at Nassau Veterans Memorial Coliseum. Mandatory Credit: Brad Penner-USA TODAY Sports …
Pittsburgh

Islanders kopplar järngrepp – efter Lehners storspel

New York Islanders utnyttjade hemmaplansfördelen till max. I natt tog man sin andra raka seger på hemmaplan när man besegrade Pittsburgh med 3–1 och gick upp till en 2–0-ledning i matchserien.

New York Islanders följde upp övertidsvinsten i match 1 med att knipa även den andra matchen i konfernskvartsfinalserien mot Pittsburgh Penguins. Islanders kunde till slut vinna matchen med 3–1 efter att ha vänt underläge till seger.

En av Islanders stora matchhjältar var lagets svenske målvakt Robin Lehner som stoppade 32 av 33 Penguinsskott.
– Vi höll oss till vår matchplan. Alla var involverade och alla spelade sitt spel. Vi spelade med tålamod och hade en bra struktur. De är ett bra lag och de kommer att skapa målchanser. Oavsett om vi spelar bra defensivt så kommer de att komma till lägen. Idag var vi mycket bättre än match 1 som var mer fram och tillbaka, säger Lehner till nhl.com.

”GRYMT DRAG”

Jordan Eberle var annars den som blev matchvinnare för Islanders, då han prickade in matchavgörande 2–1-målet bakom Matt Murray drygt åtta minuter in i den tredje perioden.
– Det var grymt drag här i kväll. Det var häftigt och alla svarade upp bra på energin i arenan. Vi gjorde en bra match rakt igenom och det måste vi fortsätta med då varje match blir mer och mer viktig, säger Eberle.

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 3–1 (0–0, 1–1, 2–0)
New York: Anthony Beauvillier (1), Jordan Eberle (2), Josh Bailey (2)
Pittsburgh: Erik Gudbranson (1)

Den här artikeln handlar om: